NA METI KRITIKA

Meghan održala govor u Britaniji, kritičari: ‘Ja, ja, ja - spomenula je sebe 54 puta u 7 minuta!‘

Kraljevski autor primijetio je da je Harry izgledao kao da mu je ‘nelagodno te je bio posramljen‘ kada ga je Meghan spomenula

Meghan Markle i princ Harry

 Oli Scarff/Afp

Bivša vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle sinoć je optužena da je na summitu One Young World u Manchesteru održala govor u kojem je govorila samo ‘ja, ja, ja‘ jer je spomenula samu sebe najmanje 54 puta tijekom sedmominutnog razgovora s mladima u kojem se govorilo o ravnopravnosti spolova.

Vojvotkinja od Sussexa (41) održala je svoje prvo obraćanje u Britaniji nakon ‘Megxita‘ te otvorila summit u Bridgewater Hallu u Manchesteru. Iz publike ju je promatrao njezin nasmiješeni suprug Harry, ali par nije mogao izbjeći zvižduke prilikom dolaska na svoj prvi javni angažman u sklopu njihove pseudo-kraljevske turneje.

Iako se njezin govor reklamirao kao govor o ravnopravnosti spolova, Meghan je više govorila o princu Harryju i koliko joj je majčinstvo ‘promijenilo život‘ te je dodala da je ‘vrlo lijepo vratiti se u Veliku Britaniju‘.

"Na mnogo načina sam vjerojatno bila poput vas; bila sam mlada, ambiciozna", poručila je mladim polaznicima i izjavila da moraju ‘iskoristiti trenutak‘, a ne se prepuštati sumnji u same sebe.

image

Meghan Markle

Oli Scarff/Afp

Govorila je i o tome kako je od ‘djevojke iz ‘Suitsa‘‘ postala žena koja je ‘pozvana da zauzme mjesto za stolom‘ s moćnim vođama, premijerima, humanitarcima i aktivistima. Ingrid Seward, glavna urednica časopisa Majesty, osvrnula se na njezin govor za koji je rekla da je bio govor u kojem je ‘govorila samo ja, ja, ja i hvalila samu sebe‘.

Vojvotkinja je govorila i o tome kako joj se život ‘dramatično promijenio od 2019.‘ kada se posljednji put pojavila na One Young Worldu te da se njezin pogled na svijet ‘eksponencijalno proširio‘ nakon što je vidjela ‘globalnu zajednicu očima svog djeteta‘.

Meghan je publici, sastavljenoj od mladih izaslanika iz više od 190 zemalja, također rekla da su oni ‘budućnost, ali i sadašnjost, te da pokreću pozitivne i neophodne promjene koje su potrebne diljem svijeta.‘

Unatoč njezinim naporima da održi iskren i nadahnut govor, kritičari su tvrdili da vojvotkinjin govor ‘nema smisla‘ te da ‘sve povezuje sa samom sobom‘.

Kraljevski stručnjaci kažu da je govoru ‘jako nedostajalo sadržaja‘ te da ‘publici nije pružila nikakav savjet kako da ispune svoje potencijale‘. Skeptici primjećuju da je također malo vjerojatno da je gomila mladih ljudi mogla ‘razumjeti ijednu riječ o čemu je govorila‘, prenosi Daily Mail.

Robert Jobson, autor knjige ‘William u 40-ima: Postanak modernog monarha‘, rekao je da je Meghan Markle prvorazredna govornica. "Ona govori sa strašću i privlači publiku. Siguran sam da je oduševljena što se njezin glas vratio! Siguran sam i da, nakon svih napada koje je uputila na račun kraljice i britanske kraljevske obitelji, njezin komentar da je lijepo vratiti se u Veliku Britaniju treba uzeti s rezervom", dodao je.

image

Meghan Markle i princ Harry

Oli Scarff/Afp

Također je dodao i da Meghan zbog govora ima ‘dugoročnu političku agendu‘ te da se pokušava pripremiti za političku ulogu ‘možda u Kongresu ili Senatu‘. "Ali da bi to učinila, mislim da bi se morala odreći titule kraljevske ‘vojvotkinje‘ koja je povezana sa sustavom i obitelji koju, čini se, prezire. Ako to učini, to bi moglo umiriti neke ljude u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji smatraju da se Harryju i Meghan trebaju oduzeti kraljevske titule. No, s obzirom na to da koriste svoje veze s kraljevskom obitelji kako bi se promovirali, sumnjam da će ona i njezin suprug koji je rođen kao princ ikada to učiniti", objasnio je Jobson.

Kraljevski autor Phil Dampier primijetio je da je Harry izgledao kao da mu je ‘nelagodno te je bio posramljen‘ kada ga je Meghan spomenula u svom obraćanju. Istaknuo je i kako je publika pljeskom pozdravila Meghanine, kako kaže, ‘prilično glupe‘ izjave o tome da je supruga i majka, iako se te izjave nisu odnosile na mladu publiku koja ju je došla poslušati, prenosi Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:17