SKANDAL

Makedonka na Eurosongu bacila zastavu na pod: ‘To je kažnjivo zakonom, razmišljamo o izbacivanju‘

Andrea Koevska nakon incidenta ispričala se i poručila da nije imala namjeru nikoga uvrijediti

Predstavnica Sjeverne Makedonije Andrea Koevska i njezin tim

 Instagram

Hoće li Sjeverna Makedonija nastupiti na Eurosongu ili će samo par dana prije drugog polufinala u kojem bi Andrea Koevska trebala otpjevati pjesmu 'Circles' otkazati sudjelovanje? Pitanje je to koje se nameće nakon što je javna televizija Sjeverne Makedonije oštro osudila čin svoje eurovizijske predstavnice Andree Koevske koja je na Tirkiznom tepihu u Torinu na pod bacila zastavu svoje zemlje.

Incident se zbio nakon što je pjevačica fotografima na njihovu molbu odlučila pozirati bez zastavice koju je nosila u ruci. Kako joj u tom trenutku nitko od članova njezine delegacije nije bio u blizini, Andrea Koevska je zastavu bacila na tlo, što je uzrujalo ljude na MRT-u koji su se o ovom činu oglasili priopćenjem.

- MRT oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje prikazano tijekom ceremonije otvorenja Eurosonga. Podsjećamo da se u Sjevernoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštivanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše eurovizijske predstavnice, koja je tom gestom pokazala nepoštivanje nacionalnog simbola. MRT očekuje da se Andrea ispriča građanima zbog takvog ponašanja, a razmatramo i mogućnost njezina povlačenja s Eurosonga - stoji u priopćenju MRT-a uz dodatak da će njihova delegacija jako paziti da Andrea Koevska svojim ponašanjem ne nanese novu štetu ugledu zemlje na Eurosongu.

Par sati kasnije oglasila se i pjevačica.

- Nisam imala namjeru nikoga uvrijediti i ako sam to učinila, ispričavam se. Nosim zastavu sa sobom gdje god idem i nadam se da ćemo stvarno moći prijeći preko ovoga. Zastavu nisam bacila iz mržnje ili nepoštovanja, nego na molbu fotografa i žao mi je što je to krivo protumačeno. Sjevernu Makedoniju želim predstaviti u najboljem svjetlu i nadam se da svi zajedno možemo nastaviti ovu eurovizijsku priču - poručila je Andrea Koevska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:06