Zbogom, Elone!

Ljutiti Jeremy Clarkson u svom stilu objasnio zašto odlazi s Twittera: ‘Musk bi meni trebao plaćati...‘

Cinični voditelj ima skoro osam milijuna pratitelja na toj društvenoj mreži koju naziva ‘najvećom septičkom jamom na internetu‘

Jeremy Clarkson

 Amazon/Planet/Profimedia

Jeremy Clarkson, posljednji je u nizu slavnih korisnika Twittera koji je sa svima koji ga žele čuti podijelio svoje mišljenje o njegovom novom šefu i najvećem dioničaru Elonu Musku i njegovim idejama za budućnost te društvene mreže.

U svoju kolumnu u The Sunday Timesu, bivši voditelj Top Geara, a sada Grand Toura i vrijedni farmer, ulio je sav svoj bijes zbog Muskove ideje o naplaćivanju plave kvačice kojom se potvrđuje identitet vlasnika računa na Twitteru. Clarkson smatra da bi Musk trebao njemu plaćati što koristi Twitter, koji je nazvao i "najvećom septičkom jamom na internetu".

- Posljednji put kad sam pogledao, imao sam sedam milijuna pratitelja. Rijetko nešto objavljujem jer su reakcije koje dobivam na svoje objave uvijek sulude - rekao je Clarkson - A sada će me Musk natjerati da platim plavu kvačicu?

U svom ciničnom stilu 62-godišnjak je nastavio objašnjavati svoju vrijednost Musku i svoje razloge za neslaganja s novom politikom milijardera.

- Zašto? Ja sam taj koji pomaže dovesti oglašivače na platformu. Ja sam taj koji mora skočiti u bazen pun pirana svaki put kad nešto kažem. On bi meni trebao plaćati - poručio je Clarkson i najavio svoj odlazak s Twittera.

image

Jeremy Clarkson kaže da ga na Twitteru prati 9 milijuna ljudi

Tom Wren/Swns/Swns/Profimedia/Tom Wren/swns/swns/profimedia

Prije njega gomila slavnih napustila je tu društvenu mrežu zbog neslaganja s postupcima novog šefa. Glumac Stephen Fry učinio je to prije nekoliko dana. Objavio je filmić u kojem je škraba riječ "Zbogom" za svojih više od dva milijuna pratitelja i, kako je rekao, "zauvijek izbrisao aplikaciju".

Supermodel Gigi Hadid je kao i Clarkson spominjala "septičku jamu" i ugasila profil osuđujući "mržnju i netrpeljivost" koja se sve više osjeća na Twitteru.

Musk je kupio Twitter za golemih 44 milijarde dolara, nakon dugog i napornog procesa pregovaranja započetog u travnju ove godine. Ubrzo nakon što je preuzeo vlast, krenuo je s golemim promjenama, otpuštanjima zaposlenika i novim politikama. Rekao je i da strahuje i da će Twitter teško preživjeti ekonomsku krizu ako ne uspije povećati prihod od pretplata.

image

Clarkson s Richardom Hammondom i Jamesom Mayem iz Great Toura

Sopa Images Limited/Alamy/Alamy/Profimedia/Sopa Images Limited/alamy/alamy/profimedia

Osim što mu osobno ide na živce ideju da njemu naplate Twitter, Clarkson se u komentaru dotaknuo i politike i Muskove priče o tome kako želi da on bude utočište za slobodu govora.

- To je još jedan način da se kaže da će mnogim američkim, Trumpovim entuzijastima biti dopušteno dijeliti pozornicu kojom je u posljednje vrijeme dominirala vojska papaka koji vole visjeti s nadvožnjaka preko autoceste M25 (ekološki aktivisti pokreta Just Stop Oil u Engleskoj koji se zalažu za smanjenje korištenja naftnih derivata op. a.) - žučljivo piše Clarkson i poentira - A to je kao da dopuštate navijačima Spursa i Arsenala da dijele isti pub nakon derbija sjevernog Londona. Biste li i vi htjeli biti tamo? Točka.

image

Richard Hammond, Jeremy Clarkson i James May

/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 17:06