KONTROVERZE

Ljubavna povijest Elona Muska: Ulazio iz veze u vezu, kolegica mu potajno rađala djecu, zaljubio se u nasilnicu...

Prošao je kroz niz brakova, razvoda, ali i sudskih sporova koji se tiču skrbništva

Justine Musk, Amber Heard i Talulah Riley

 Profimedia

U posljednja dva desetljeća, Elon Musk, jedan od najistaknutijih svjetskih milijardera, prošao je kroz niz brakova, razvoda, ali i sudskih sporova koji se tiču skrbništva nad njegovom mnogobrojnom djecom. Nakon što je sada otkrivena najnovija šokantna informacija da je južnoafrički milijarder postao otac blizanaca još u studenome 2021., i to s izvršnom direktoricom njegova startupa Neuralink, dok je njegova tadašnja partnerica Grimes bila trudna, vrijedi se podsjetiti svih njegovih ljubavnih eskapada.

Justine Musk, rođena Justine Wilson, bila je Elonova prva supruga, a udala se za tehnološkog vođu 2000. godine. Par je dobio svog prvog sina, Nevada Alexandera Muska, 2002., ali ga je izgubio zbog sindroma iznenadne dojenačke smrti (SIDS) u dobi od 10 tjedana.

image

Justine Musk

Jvshvisions/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Par je dobio blizance, Griffina i Xaviera Muska, 2004. godine i trojke Kaija, Saxona i Damiana Muska 2006. godine, odnosno, ukupno petero djece. Elon i Justine rastali su se 2008. godine, a Justine je 2010. rekla časopisu Marie Claire da ju je njezin bivši muž smatrao "ženom za početnike".

Glumica Talulah Riley zaručila se za Muska šest tjedana nakon što je on podnio zahtjev za razvod od Justine, a dala se za mogula 2010. godine. Par se prvi put razveo na Elonov zahtjev 2014. godine, a pomirili su se i ponovno vjenčali 18 mjeseci kasnije, da bi Riley podnijela zahtjev za razvod 2016. godine.

image

Elon Musk i Talulah Riley

Tony Clark/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image

Talulah Riley

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia

Osnivač SpaceX-a zatim je prešao na Amber Heard, s kojom je izlazio krajem 2016., nedugo nakon razvoda zvijezde "Aquamana" od Johnnyja Deppa. Nažalost, ona i Musk rastali su se nakon samo godinu dana, primarno zbog svojih intenzivnih poslovnih rasporeda. Musk je rekao za Rolling Stone u studenom 2017. da mu je prekid prilično teško pao, dodavši da je bio "stvarno zaljubljen i da je prekid jako bolio".

image

Elon Musk i Amber Heard

Sam Sharma, Pacificcoastnews/Pacific Coast News/Profimedia
image

Amber Heard i Elon Musk

Pacificcoastnews/Pacific Coast News/Profimedia
image

Amber Heard i Elon Musk

Planet Photos/Planet/Profimedia

A onda je Musk počeo izlaziti s glazbenicom Grimes u travnju 2018. godine, mjesec dana prije nego što je par debitirao na crvenom tepihu na Met Gali.

image

Elon Musk i Grimes

Theo Wargo/Getty Images/Profimedia

Tada je rečeno da su se upoznali na internetu kroz šalu o umjetnoj inteligenciji koju je Musk planirao objaviti na Twitteru, ali je otkrio da ju je Grimes već objavila. Šuškanja o prekidu počela su u jesen 2018., kada su Musk i Grimes prestali pratiti jedno drugo na Twitteru nakon što je reperica Azealia Banks objavila da je lutala po milijarderovom kompleksu u Los Angelesu čekajući da se Grimes pojavi kako bi mogli zajedno raditi na glazbi.

Pjevačica nikada nije stigla, što je repericu natjeralo na višednevno vrijeđanje Muskove tadašnje supruge. Muska je prozvala “magarcem” i "beta muškom svinjom” te tvrdila da par želi imati seks u troje s njom.

image

Elon Musk i Grimes

Kristin Callahan/Zuma Press/Profimedia

Grimes je, međutim, potvrdila da ona i Musk još uvijek hodaju u intervjuu u ožujku 2019. godine. Umjetnica je razglasila svoju trudnoću u siječnju 2020. objavivši trudnički trbuščić na Instagramu. Grimes i Elon dobili su sina X Æ A-12 u svibnju 2020., uključivši se u raspravu na Twitteru o izgovoru imena dok se pjevačica oporavljala od poroda. Par je kasnije promijenio ime svog sina u X Æ A-XII kako bi bio u skladu s kalifornijskim zakonom.

Nakon tri godine zajedno, par se razišao, a Musk je putem društvenih medija potvrdio da su on i kanadska pjevačica "polu-razdvojeni", ali su i dalje u dobrim odnosima i nastavljaju zajedno odgajati njihova jednogodišnjeg sina.

- Polu smo razdvojeni, ali se i dalje volimo, viđamo se često i u odličnim smo odnosima - rekao je Musk.

U svojoj naslovnici za Vanity Fair objavljenoj u ožujku 2022., Grimes je potvrdila da je par ponovno zajedno nakon glasina da hoda s australskom glumicom Natashom Bassett. Također je otkrila da je potajno dobila drugo dijete, djevojčicu po imenu Exa Dark Sideræl Musk, putem surogata u prosincu 2021. godine. Nekoliko sati nakon što je priča objavljena, otkrila je da su ponovno prekinuli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:50