OSTANITE VITKI

Legendarni Arnold Schwarzenegger podijelio dva savjeta o mršavljenju: ‘Nikad nisam brojio kalorije‘

Konzumiranje puno proteina uz doručak također može pomoći stabilizirati šećer u krvi i učiniti vas manje sklonim padu energije

Arnold Schwarzenegger

 Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia/Akm Images/backgrid Usa/profimedia

Poznati bodybuilder i zvijezda akcijskih filmova Arnold Schwarzenegger rekao je da nikad nije brojao kalorije, ali da su mu dvije jednostavne strategije mršavljenja pomogle da ostane vitak tijekom karijere.

Bivši kalifornijski guverner u svom je newsletteru podijelio svoju omiljenu dijetu te odgovorio na pitanje obožavatelja o najboljem načinu da se prekine mršavljenje ako dijeta i tjelovježba prestanu djelovati.

- Jedna stvar koja mi je upalila kada sam se pokušavao vratiti u formu je jednostavno ispuštanje jednog obroka iz dnevnog plana prehrane - napisao je. Schwarzenegger je rekao da je njegova strategija prehrane uključivala zamjenu jednog normalnog obroka dnevno, bilo kasnim jutarnjim obrokom ili zamjenom večere za veliku porciju juhe od povrća.

image

Arnold Schwarzenegger, 2022.

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Gubljenje težine zahtijeva kalorijski deficit i unos manje kalorija nego što ih potrošite. Da biste to učinili, možete jesti kasnije tijekom dana, tvrdi 75-godišnji Schwarzenegger.

- Ponekad nakon treninga pojedem jaja ili jogurt s granolom kasnije nego inače, gotovo kao užinu umjesto doručka - ispričao je. Neki dokazi upućuju na to da bi potpuno preskakanje doručka moglo zaustaviti gubitak težine jer biste kasnije mogli donijeti nezdrave odluke. Međutim, može vam pomoći smanjiti količinu kalorija koje unosite tako što će vam ostati manje sati dnevno za jelo.

Konzumiranje puno proteina uz doručak također može pomoći stabilizirati šećer u krvi i učiniti vas manje sklonima padu energije kasnije tijekom dana, rekli su dijetetičari za Insider.

Bivši sedmerostruki osvajač naslova Mr. Olympia na međunarodnom natjecanju u bodybuildingu ranije je rekao da prakticira uglavnom vegansku prehranu, a njegov zadnji obrok u danu uvijek je velika zdjela juhe od povrća.

image

Arnold Schwarzenegger, 1986.

Keystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia/Keystone Pictures Usa/zuma Press/profimedia

Schwarzenegger je u svom newsletteru podijelio osnovni recept za "vrlo ukusnu, ali laganu" večeru. Uključuje maslinovo ulje, limunov sok, kumin, sol i papar, slanutak, juhu, obični nemasni jogurt i svježe začinsko bilje. Recept također zahtijeva češnjak, luk, tikvice i špinat, iako je ranije rekao da možete koristiti svoje omiljeno povrće ili ono što vam je pri ruci. Schwarzenegger je rekao da će dodati i malo bučina ulja.

Prema brojnim istraživanjima, povrće je bogato hranjivim tvarima kao i vlaknima te specifičnom vrstom ugljikohidrata koji pouspješuju zdravu probavu i pomažu vam da se osjećate više sito nakon jela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:13