FATALNA DIVA

Legendarna Jane Fonda otkrila u čemu najviše uživa: ‘Kao da nisam imala život prije toga...‘

Glumica je također istaknula kako smatra da su za opstanak naše vrste odgovorne upravo žene
Jane Fonda u filmu ”The morning after” iz 1986.
 Aa Film Archive/Alamy/Alamy/Profimedia

Legendarna hollywoodska glumica, 83-godišnja Jane Fonda u novom intervjuu kojeg je dala za draguljarsku kompaniju Pomellato, otkrila je kako joj je aktivizam promijenio život.

- Nisam imala svrhu u životu, sve dok se prije 60 godina nisam odlučila uključiti u važne akcije kojima je bio cilj promijeniti svijet - izjavila je Fonda. Glumica je također istaknula kako smatra da su za opstanak naše vrste odgovorne upravo žene, da one trebaju biti predvodnice tog trenda diljem svijeta.

- Znam koliko se ljudsko biće može iz temelja promijeniti, jer ja jesam - kazala je referirajući se potom i na traume koje je prošla u životu i kako se od njih se oporavila, a potom i promijenila svoj život.

image
Jane Fonda na ovogodišnjoj 78. dodjeli Zlatnih Globusa
Rich Polk

- Vjerujem da je izuzetno važno shvatiti zašto su one tu, kako ste zadobili te traume, sagledati ih i nastojati oprostiti onome koji ih je nanio. To je najvažnije od svega - istaknula je Fonda.

Glumica se inače preselila u Washington kako bi mogla provesti svoj aktivistički projekt "Fire Drill Fridays" kroz koji se svaki tjedan fokusira na neki drugi aspekt klimatskih promjena.

image
Jane Fonda na 78. dodjeli Zlatnih Globusa
Christopher Polk

- Ljudima je potreban smisao u životu. Ja ga prije ovog nisam imala. Aktivizam je radost, predstavlja mi sve, eto toliko je promijenio moj život - ističe Fonda koja je zbog svog aktivizma nekoliko puta bila uhićivana. Što se uloge žena tiče u očuvanju svijeta, ljudske vrste, Fonda je mišljenja kako su one manje podložne sebičnom individualizmu, te da se općenito odgovornije ponašaju ne samo u nastojanju da zaštite svoje obitelji već i zajednicu, grad, državu, naciju

- Žene su vodećoj poziciji i mi ćemo donositi odluke. Mi smo najbrže rastuća demografska skupina, ima nas više nego muškaraca. Moramo shvatiti da se moramo ujediniti, organizirati. Individualno, potpuno smo ranjive, ali kada se ujedinimo i organiziramo promijenit ćemo svijet - zaključila je Fonda u intervjuu u povodu Međunarodnog dana žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:40