JENNIFER GREY

Legendarna Baby se vraća! Nakon 35 godina u pripremi je nastavak kultnog ‘Prljavog plesa‘

Kultni ‘Prljavi ples‘ pratio je Greyin lik, Frances ‘Baby‘ Houseman, koja je ljeto 1963. provela u resortu Kellerman s obitelji

Prljavi ples

 Screenshot Youtube

Gotovo 35 godina nakon što je originalni 'Prljavi ples' stigao u kina, u pripremi je novi nastavak, a u njemu bi se trebala vratiti i slavna Jennifer Grey.

Lionsgate je tu vijest objavio tijekom svoje CinemaCon prezentacije: "Jennifer Grey vraća se u restort Kellerman u sljedećem poglavlju", misleći pritom na luksuzno odmaralište u kojem je smješten originalni klasik iz 1987. godine.

Kultni 'Prljavi ples' pratio je Greyin lik, Frances 'Baby' Houseman, koja je ljeto 1963. provela u resortu Kellerman sa svojom obitelji. TIjekom svog boravka tamo upoznala je instruktora plesa Johnnyja Castlea, kojeg je utjelovio slavni glumac Patrick Swayze, koji je preminuo u dobi od 57 godina od raka gušterače.

U filmu su također glumili Jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston, Kelly Bishop, Jane Brucker, Lonny Price i Wayne Knight.

'Prljavi ples' postao je veliki filmski hit, zaradivši 64 milijuna dolara, dok je budžet filma bio samo 6 milijuna dolara. Također je osvojio Oscara za najbolju originalnu pjesmu za "(I've Had) The Time of My Life". Film je također zaradio još 150 milijuna dolara od međunarodnih izdanja tijekom godina, a 1988. debitirala je i kratka TV serija u kojoj su glumili Melora Hardin i Patrick Cassidy. Serija je trajala samo jednu sezonu.

Verzija filma iz 2004. godine, pod nazivom 'Prljavi ples: Havanske noći', bila je smještena u 1958. godinu, a u tom su filmu glumili Diego Luna, Rmola Garai, Sela Ward, January Jones i Swayze, a film je zaradio 27 milijuna dolara, što je prilično malo s obzirom na činjenicu da je budžet iznosio 25 milijuna dolara.

I dok je 'Prljavi ples' Patricku Swayzeu donio veliki uspjeh i karijerni uspon, Jennifer Grey u svojim je memoarima odlučila razotkriti kako je njoj operacija nosa uništila glumačku karijeru.

Nakon drugog zahvata, na jednoj filmskoj premijeri na koju je stigla, Michael Douglas se okrenuo i nije je prepoznao! ""To je bilo prvi put da sam izašla u javnost. I to je bilo to, postala sam potpuno nevidljiva. U očima svijeta to više nisam bila ja", rekla je Grey, koja se sada, čini se, ipak vraća kao Baby.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:47