218 CENTIMETARA

Kraljičin sluga privlačio pažnju na sprovodu: ‘Jesu li oni to odlučili dovesti najvišeg čovjeka na svijetu?‘

Magee, koji je porijeklom iz Sjeverne Irske, prozvan je ‘kraljevskim vitkim muškarcem‘

Matthew Magee na kraljičinu sprovodu

 Profimedia

Ožalošćene koji su prisustvovali sprovodu kraljice Elizabete II. iznenadio je izuzetno visok muškarac koji je hodao u povorci ispred kraljičina lijesa. Riječ je o Matthewu Mageeju, visokom čak 218 centimetara, koji je bio privatni tajnik Njezina Veličanstva pune četiri godine.

Magee, koji je porijeklom iz Sjeverne Irske, prozvan je ‘kraljevskim vitkim muškarcem‘, a mnogima je bilo simpatično što bi kraljica sa svojih 160 centimetara pokraj njega uvijek djelovala poput patuljčice.

image

Matthew Magee na kraljičinu sprovodu

Lee Smith/Mirrorpix/Profimedia

To znači i da je kraljičin odani sluga Paul Whybrew našao dostojnog protivnika te da više ne slovi za najvišeg člana kraljičina osoblja.

"Tko je ovaj suludo visok čovjek? Je li on kraljevski ‘Slenderman‘?", glasio je jedan od komentara na društvenim mrežama koji se referirao na vitkog muškarca. Slenderman je inače lik iz horor videoigre koji je jako visok te ima duge, tanke ruke i noge.

"Zna li itko tko je ovaj iznimno visok muškarac?", pitala je druga osoba, dok je treća dodala: "Ne mogu prestati obraćati pažnju na nevjerojatno visokog čovjeka koji je hodao ispred kola koja su nosila kraljičin lijes."

"Jesu li za ovu prigodu doveli najvišeg čovjeka na svijetu?", pitao se jedan korisnik Twittera.

Magee se pridružio kraljičinom timu nakon što je Samantha Cohen otišla s mjesta pomoćnice privatne tajnice 2018. Prethodno je bio privatni tajnik princa Edwarda, a navodno je odabran da radi za kraljicu jer ima ‘briljantan mozak‘ i ‘vrlo drag čovjek s odličnim smislom za humor‘, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:21