SIGRUNO JE SIGURNO

‘Kraljica padova‘ igra na sigurno? Oskarovka prošetala crvenim tepihom u senzacionalnoj haljini i - japankama

Izbor obuće Jennifer Lawrence posljedica je njezinih čestih padova u svečanim prilikama, a možda i otpora (nepisanim) pravilima

Jennifer Lawrence u Cannesu

 Antonin Thuillier/Afp

Američka glumica Jennifer Lawrence (32) bila je jedna od uzvanica na premijeri francuskog filma "Anatomie d‘une chute" (doslovno - Anatomija jednog pada) na Filmskom festivalu u Cannesu. Ironično, Lawrence je učinila sve da osobno izbjegne pad, pa je crvenim tepihom i slavnim stubama festivalske Palače prošetala u japankama.

Glumica ima loša iskustva s visokim potpeticama u svečanim prilikama - 2013. godine izgubila je ravnotežu dok je išla po svojeg Oscara za ulogu u filmu "U dobru i zlu". Sljedeće godine, na Oscarima je posrnula na crvenom tepihu i pala. Prije dvije godine, snimili su je kada se spotaknula i izgubila cipelu nakon jedne svečane večere u Londonu.

image

Jennifer Lawrence i Justine Ciarrocchi na crvenom tepihu

Marechal Aurore/abaca/Abaca Press/Profimedia/Marechal Aurore/abaca/abaca Press/profimedia

Modni kritičari hvale njezin canneski outfit - senzacionalnu Dior Haute Couture haljinu od crvene krep svile s naramenicama, nabranu u struku i s volanom na poprsju, te zanimljivim šlepom koji je Jennifer nosila poput šala. Diorova je i ogrlica koju je nosila, iz kolekcije Archi Dior od bijelog zlata i dijamanata, kao i prstenje Dior Joaillerie. Nije poznat brend japanki koje su izvirivale ispod haljine koja je Jennifer savršeno pristajala.

Ona je tijekom dana bila na još jednoj premijeri, onoj dokumentarnog filma "Bread and Roses" koji govori o problemima žena u Afganistanu, nakon što su se talibani vratili na vlast, i gdje je jedna od producentica.

image

Jennifer Lawrence u Cannesu

Valery Hache/Afp

Zanimljivo je da se Thierry Fremaux, direktor festivala, uopće nije oglasio po pitanju "neprikladne obuće" oskarovke. Jer, visoka peta jedno je od (nepisanih) pravila crvenog tepiha kojih se ljudi oko Fremauxa čvrsto drže, pogotovo kada su u pitanju premijere i hod po stepenicama. Uz leptir mašne i sakoe za muškarce, te svečane haljine za žene, od uzvanica se očekuje - štikla. Tijekom godina, doduše kuloarski, prepričavale su se priče žena koje nisu mogle ući na festival zbog neprikladnog odijevanja.

image

Jennifer Lawrence, pala je na dodjeli Oscara 2013

Xpusjp/Backgrid Uk/Profimedia/Xpusjp/backgrid Uk/profimedia

Svi se sjećaju kako je 2018. godine Cristen Stewart ignorirala pravilo i skinuvši sandale s vrtoglavo visokom potpeticom, hodala bosa. Tada se danima raspravljalo o tome je li Stewart hrabra ili bezobrazna te je li Fremaux zapeo u prošlosti sa svojim strogim pravilima, je li ženomrzac ili čuvar digniteta festivala. Čini se da je odustao od borbe, a ionako već godinama tvrdi kako nitko u Cannesu nikoga ne sili da se pridržava tih pravila, te da se radi samo o - prijateljskoj sugestiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:18