NIŠTA JU NE ZAUSTAVLJA

Kraljica Elizabeta prkosi liječnicima: Unatoč zabrani, ponovno se odlučila za svoju omiljenu aktivnost

- Prilično je izvanredno to učiniti s 96 godina, rekao je izvor

Kraljica Elizabeta II.

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Usprkos tome što su joj liječnici prije devet mjeseci savjetovali da prestane jahati, 96-godišnja kraljica Elizabeta II. odlučila je da ih neće poslušati pa su ju fotografi u Windsoru snimili na konju.

Kraljica u posljednje vrijeme ima zdravstvenih problema pa nije mogla prisustvovati nekim događajima povodom proslave njenog platinastog jubileja ovog mjeseca, a u međuvremenu je često viđena kako hoda uz pomoć štapa.

Kad se u utorak u dvorcu Windsor susrela s nadbiskupom Canterburyja, Justinom Welbyjem, kraljica je viđena kako se kreće bez pomoći štapa, što je dalo naslutiti da joj se zdravstveno stanje ipak popravilo.

Izvor je za The Sun rekao kako je kraljici nedostajalo jahanje posljednjih devet mjeseci te da je uživala ponovno biti na konju.

- Nakon svih briga za njeno zdravlje, prekrasan je znak ponovno ju vidjeti kako jaše. Prilično je izvanredno to učiniti s 96 godina, rekao je izvor.

image

Kraljica Elizabeta II.

Max Mumby/indigo/Getty Images

Elizabeta II. je ranijih godina, jašući konja, često sudjelovala u vojnoj ceremoniji britanske vojske, no posljednjih godina tu su ulogu preuzeli članovi njene obitelji.

Kraljica je aktivna jahačica još otkada je 1929., sa samo tri godine, dobila ponija, a također je tijekom cijeloga života uzgajala trkaće konje.

Plan je da kraljica ode i na svoje godišnje putovanje u Škotsku za Holyrood Week, ali kako su priopćili iz Buckinghamske palače, ta odluka će biti donesena kasnije. Kraljica, koja ima problema s kretanjem, planira biti u palači Holyroodhouse u Edinburghu.

Tijekom platinastog jubileja, kojim je proslavila 70 godina svoje vladavine, obvezala se da će nastaviti služiti kao monarh 'najbolje što može uz podršku svoje obitelji'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:13