OPSJEDNUTA NOVCEM

Kraljevski stručnjak razotkrio Meghan: ‘Bila je razočarana kad je shvatila da Harry nije superbogataš‘

Tom Bower tvrdi da je supruga odbjeglog princa opsjednuta novcem i da je zamišljala kako on posjeduje milijune, pa i milijarde

Prince Harry i Meghan

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/

Tom Bower, autor prošlogodišnje uspješnice "Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors" (Osveta: Meghan, Harry i rat među Windsorima) opisao je vojvotkinju od Sussexa i bivšu glumicu Meghan Markle, kao ženu opsjednutu novcem u novom intervjuu za britanski dnevni list Daily Mail.

- Bila je jako iznenađena i razočarana kada je shvatila da princ Harry nije neki superbogataš - tvrdi Bower - Zamišljala je da će on vrijediti stotine milijuna, ako ne i milijarde. Zato to sada pokušava nadoknaditi na sve moguće načine.

Bower je autor bestselera o brojnim poznatim Britancima, napisao je i jednu od najčitanijih biografija kralja tj. princa Charlesa, a gore spomenuta knjiga o Sussexima bila je na listama najprodavanijih. Često ga pozivaju da u raznim medijima, kako na Otoku tako i u SAD-u, komentira događanja u britanskoj kraljevskoj obitelji.

Bower je sada rekao da si par nije mogao priuštiti svoj trenutni stil života dok su bili zaposleni članovi kraljevske obitelji.

- Ona se želi voziti u velikim Cadillacima i u privatnim zrakoplovima kada to poželi - rekao je Bower - A morala je žicati takve stvari.

Godine 2021. Forbes je procijenio neto vrijednost Harryja i Markle na vrlo skromnih 10 milijuna dolara, uključujući ostatke Harryjeva nasljedstva od njegove pokojne majke, princeze Diane, te novac koji je par uložio u kupovinu vile u Montecitu u Kaliforniji.

image

Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa

Brian Prahl/mega/The Mega Agency/Profimedia/Brian Prahl/mega/the Mega Agency/profimedia

Oni su, kada su napustili kraljevske dužnosti i preselili se u SAD 2020. godine, prestali dobivati novac iz blagajni britanske krune, a također su morali vratiti dio novca uložen u preuređenje kuće Frogmore koju su dobili od kraljice Elizabete kada su se vjenčali i gdje borave tijekom rijetkih posjeta Harryjevoj domovini.

Par je osnovao Archewell Productions, tvrtku za proizvodnju "programa koji informiraju, poticajni su i nadahnjuju". Tvrtka je potpisala višegodišnji produkcijski ugovor s Netflixom koji se procjenjuje na vrijednost između 100 i 150 milijuna dolara. A za svoju biografiju ‘Spare‘, Harry je dobio predujam od 20 milijuna dolara. Koliko će još zaraditi, s obzirom na to da je knjiga golem hit, nije poznato. Prema razlilčitim procjenama, par je danas težak između 40 i 60 milijuna dolara.

U istom razgovoru za Daily Mail, Bower je rekao da bi Harry i Meghan svojim pojavljivanjem mogli "uništiti" krunidbu kralja Charlesa III. koja će se održati 6. svibnja. Kako sada stoji, očekuje se da će par dobiti pozivnicu za svečanosti unatoč Harryjevu iznošenju prljavog rublja obitelji u memoarima, te svemu što su on i njegova supruga rekli u raznim intervjuima i dokumentarnoj seriji za Netflix "Harry & Meghan". No, kako misli Bower, a i mnogi Britanci, već samim dolaskom, par koji nikad nije bio niže na listama popularnosti u toj zemlji, mogao bi baciti sjenu na Charlesovo slavlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:14