‘WAGATHA CHRISTIE‘

Kraj rata između poznatih wagsica, sud odlučio u korist Rooneyjeve supruge: ‘Vardy je uništila dokaze‘

Vardy je okarakterizirana kao "nepovjerljiva svjedokinja" koja je vjerojatno namjerno uništila potencijalno važne dokaze

Rebekah Vardy; Coleen Rooney

 Daniel LEAL/AFP

Visoki sud pravde u Londonu odbacio je tužbu za klevetu koju je Rebekah Vardy (40), supruga engleskog nogometaša Jamieja Vardyja, podnijela protiv Coleen Rooney (36), supruge umirovljenog engleskog nogometaš Waynea Rooneyja, piše The Guardian.

Do suđenja koje je u britanskim medijima nosi ime "Wagatha Christie" (spojeni su pojam WAG, engleska kratica za "wives and girlfriends", izraz koji se koristi kada se govori o djevojkama i suprugama nogometaša, te ime poznate britanske autorice krimića Agathe Christie) došlo je nakon što je Rooney 9. listopada 2019. godine na društvenoj mreži Twitter ustvrdila da je Vardy njezine privatne poruke, koje joj je ova slala preko društvene mreže Instagram, slala britanskom tabloidu The Sun. Vardy je na Twitteru rekla kako to nije istina te je da dala za naslutiti da je njezin Instagram profil hakiran.

Vardy je okarakterizirana kao "nepovjerljiva svjedokinja" koja je vjerojatno namjerno uništila potencijalno važne dokaze. Sutkinja Dame Karen Margaret Steyn zaključila je da je Vardy u suradnji sa svojom agenticom Caroline Watt tabloidu The Sun i njegovim novinarima otkrivala sadržaj privatnih poruka koje je na društvenoj mreži Instagram razmjenjivala s Rooney te im potom pomagala u istragama.

Sudu su tijekom suđenja prikazane i poruke koje su si međusobno slale Vardy i Watt, a koje su uključivale pogrdne komentare o Rooney i razgovore o davanju informacija tabloidu.

Sutkinji je jako smetalo što u sudski spis nisu ušle neke ključne informacije. Steyn je rekla da joj nije djelovalo uvjerljivo da je Vardyjinoj agentici mobitel slučajno ispao u Sjeverno more ubrzo nakon što je na njezinu adresu stigao zahtjev da se pregledaju poruke koje je slala preko aplikacije za razmjenu poruka WhatsApp.

image

Coleen i Wayne Rooney i Rebekah i Jamie Vardy

Profimedia

Troškovi suđenja koje će Vardy morati platiti prilično su veliki. Vardy je tijekom suđenja potrošila više milijuna britanskih funti, a za njih je dobila presudu na 75 stranica u kojoj stoji da su dokazi kojima je nastojala poduprijeti svoje tvrdnje "nekonzistentni", "dvosmisleni" i "nevjerojatni".

Vardyjina je reputacija narušena tijekom sedmodnevnog suđenja u svibnju. Vardy je dala za naslutiti da se neće žaliti na odluku suda te je rekla da je "slučaj gotov". Zamolila je i one koji su je zbog suđenja zlostavljali da prestanu. "Moja obitelj, pa čak i moje nerođeno dijete, primila je odvratne poruke otkad je (Coleen Rooney) objavila to što je objavila i te je poruke primala i tijekom suđenja", rekla je Vardy.

Vardy je rekla i da ju je presuda razočarala te da smatra da je sutkinja pogriješila. "To nije rezultat koji sam očekivala i koji držim pravednim. Podnijela sam tu tužbu kako bi obnovila svoju reputaciju i presuda me duboko pogodila", rekla je Vardy. "Sutkinja je prihvatila tvrdnju da objava (Coleen Rooney) nije od javnog značaja, a odbacila je njezinu tvrdnju da sam ja bila ‘tajna WAG-sica‘. Što se ostalog tiče, sutkinja je pogriješila i to ne mogu prihvatiti."

Rooney je pozdravila odluku sutkinje te ustvrdila da nije vjerovala da će slučaj dogurati do suda. "Današnja presuda jasno pokazuje da sam bila u pravu u onome što sam rekla u svojim objavama u listopadu 2019. Ovaj slučaj nisam ni tražila ni željela. Novac koji je utrošen mogao se bolje potrošiti na potrebite. Trudila sam se izbjeći suđenje, međutim gospođa Vardy to nije htjela", dodala je Rooney.

Odluka o tome tko če snositi pravne troškove bit će donesena na budućem ročištu. Britanski mediji nagađaju da je suđenje koštalo milijune funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:56