KRUNA LJUBAVI

Kourtney Kardashian želi još jednu bebu: ‘Zbog in vitro oplodnje ušla sam u menopauzu, što ću sad...?‘

Osnivačica Poosha rekla je da to ‘nije bilo njeno najbolje iskustvo‘ u životu, no jako joj znači podrška zaručnika Travisa Barkera

Kourtney Kardashian 

 Hulu/Planet/Profimedia

Kourtney Kardashian (42) otkrila je da su je njezini pokušaji da zatrudni putem umjetne oplodnje 'doveli u menopauzu'. Najstarija sestra Kardashian također je obožavateljima otkrila da su lijekovi za in vitro oplodnju kod nje uzrokovali debljanje zbog čega je na društvenim mrežama preplavljena 'nepristojnim' komentarima koji ističu kako joj se promijenio oblik tijela, piše Daily Mail.

Majka troje djece govorila je o svojim problemima u liječenju neplodnosti u novom traileru za nadolazeću Hulu reality seriju "Kardashians" koja se premijerno počinje prikazivati 14. travnja.

Na snimci - za koju se čini da je procurila na Instagramu, prije nego što je ubrzo izbrisana - vidi se potištena Kourtney koja govori majci Kris Jenner o svojim stalnim pokušajima nje i njezina zaručnika Travisa Barkera da ostane u drugom stanju.

Govoreći o svom tretmanu in vitro oplodnje (IVF), osnivačica Poosha rekla je da to 'nije bilo njeno najbolje iskustvo' te je na društvenim mrežama podijelila svoju uzrujanost zbog 'nepristojnih' komentara koje je dobila o svom debljanju, što su, kako kaže, izazvali njezini lijekovi za IVF.

image

Kourtney Kardashian i Travis Barker

Rodin Eckenroth/AFP

"Smatram da je nepristojno tako komentirati ljude kad ne znaš kroz što prolaze", rekla je.

"Lijekovi koje su mi davali doveli su me u menopauzu", rekla je te dodala: "Doslovno u menopauzu".

Kris je tijekom tog videa djelovala uznemireno: "Na temelju čega? Droga?", pitala je. Kourtney je na to odgovorila "da" iako nije navela koje je lijekove uzimala kao dio svojih tretmana za neplodnost.

IVF obično koriste žene ili parovi koji se trude začeti prirodnim putem, a uključuje vađenje jajnih stanica iz jajnika, koje se zatim oplode spermom u laboratoriju, prije nego što se prebace u maternicu.

image

Kourtney Kardashian i Travis Barker

Hulu/Ferrari/Profimedia

Mnogim ženama koje se spremaju na IVF liječnik će dati jedan ili više oblika lijeka za plodnost, koji se koriste za pokretanje oslobađanja hormona koji potom stimuliraju proizvodnju jajašca.

Kourtney na snimci nije razjasnila je li još uvijek u menopauzi ili samo doživljava simptome nalik menopauzi, koji uključuju neredovite mjesečnice, valove vrućine, zimicu, noćno znojenje - i debljanje.

Poznato je da lijekovi za plodnost uzrokuju simptome koji su vrlo slični onima koji se javljaju tijekom menopauze, uključujući valove vrućine, debljanje, promjene raspoloženja i nadutost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 16:10