‘PESMA ZA EVROVIZIJU‘

Konstrakta na pozornici mijesila kruh i prošla u finale, najveći favorit ‘genocidna pjesma‘ Breskvice

Održana je druga polufinalna večer srpskog izbora za Eurosong
 Screenshot YT

U subotnje finale srpskog izbora za Eurosong iz drugog polufinala "Pesme za Evroviziju" ulaze Iva Lorens, Konstrakta, Dušan Kurtić, Zejna, Teya Dora, Milan Bujaković, Nemanja Radošević i Džordži.

Ako je vjerovati kladionicama, u Švedsku će ove godine iz Srbije otputovati jedna dama.

Najviše ljudi kladi se na Breskvicu i njeno "Orlovo gnezdo" koje neki proglašavaju genocidnom pjesmom jer, vele, stihovi govore o masakru i etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu.

Na drugom mjestu je Teya Dora sa skladbom "Ramonda" koja je inspirirana srpskim feniksom, cvijetom Ramonda nathaliae koja je simbol oporavka srpskog naroda i vojske poslije stradanja u Prvom svjetskom ratu.

Konstrakta koja je na pozornici mijesila kruh pjevajući "Novo, bolje" drži treće mjesto na kladionicama, a četvrto je pripalo Zorji koja pjeva "Lik u ogledalu" i presvlači se na bini, na koju izlazi s perikom koju skida na polovici pjesme.

Prvih pet zatvara vatrena Zejna sa skladbom "Najbolja".

Inozemni fanovi Eurosonga ove godine nisu oduševljeni srpskom glazbenom ponudom: u noći kad je Hrvatska zauzela prvo mjesto na eurovizijskim kladionicama, Srbija je na dvadeset i petom mjestu.

Ako je to utjeha, Slovenija je tri mjesta ispod njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:42