OSKAROVAC NA SUDU

Kevin Spacey: ‘Nisam kriv za seksualne napade. Hvala vam, gospodine‘

Spacey je optužen po četiri točke za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i za navođenje osobe na penetrativni čin bez pristanka

Kevin Spacey pri dolasku na raspravu na londonski središnji kazneni sud Old Bailey

 Carlos Jasso/AFP

Oskarovcu Kevinu Spaceyju iduće će se godine suditi u Londonu nakon što se u četvrtak izjasnio da nije kriv po optužbi za seksualne prijestupe prije gotovo 20 godina.

Spacey je u Britaniji optužen za pet kaznenih djela - četiri točke za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i težu optužbu za navođenje osobe na seksualni penetrativni čin bez pristanka. Tužitelji kažu da je Spacey prisilio muškarca na oralni seks.

Šezdesetdvogodišnji američki glumac i producent, čije je ime navedeno kao Kevin Spacey Fowler, rekao je da "nije kriv" kada su mu sve optužbe iznesene na londonskom središnjem kaznenom sudu Old Bailey.

U modrom odijelu i s naočalama, nepomično je sjedio na optuženičkoj klupi tijekom 20-minutnog ročišta jer je dogovoreno da će suđenje biti 6. lipnja sljedeće godine. “Hvala vam, gospodine”, rekao je sucu na kraju rasprave.

Ako bude proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, Spacey bi se mogao dobiti šestomjesečnu zatvorsku kaznu ili novčanu kaznu, dok teži prekršaj nosi maksimalnu kaznu doživotnog zatvora.

Policija je rekla da su se navodni napadi dogodili između ožujka 2005. i travnja 2013. - četiri u britanskoj prijestolnici i jedan u Gloucestershireu, na zapadu Engleske. Oni uključuju muškarca koji je sada u 40-ima i dvojicu muškaraca koji su sada u 30-ima.

Nekada jedna od najvećih holivudskih zvijezda, Spacey je uglavnom nestao iz javnosti otkako je prije pet godina optužen za nedolično seksualno ponašanje.

Taj 62-godišnjak, koji je osvojio Oscara za najboljeg glumca u "Vrtlogu života" i najboljeg sporednog glumca u "Privedite osumnjičene", izbačen je iz TV serije "Kuća od karata" i maknut s filma "Sav novac svijeta" nakon što su optužbe izašle na vidjelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 22:00