OSOBNO ISKUSTVO

Kći Paula Walkera: ‘Srce mi se lomi zbog duboke nepravde prema ženama. I ja sam imala pobačaj...‘

Model i aktivistica, 23-godišnja kći Paula Walkera progovorila je o svojem iskustvu s prekidom trudnoće

Meadow Walker

 Angela Weiss/Afp/Profimedia

Meadow Walker, kći tragično stradale zvijezde filmske franšize "Brzi i žestoki" Paula Walkera, progovorila je o svojem teškom iskustvu nakon što je američki Vrhovni sud poništio presudu Roe protiv Wadea iz 1973. godine, koja je osiguravala pravo na pobačaj u SAD-u na saveznoj razini.

image

Meadow Walker

Angela Weiss/Afp/Profimedia

- I ja sam se dugo borila s odlukom, ali 2020., kada se svijet rušio tijekom pandemije, odlučila sam se za pobačaj - objasnila je 23-godišnja Meadow i nastavila - Današnji dan označava veliki nazadak u povijesti, duboku nepravdu prema ženama diljem Sjedinjenih Država. Mnogo se njih našlo u jako teškoj situaciji kada su morale odlučiti što učiniti.

Meadow, koja se udala za glumca Louisa Thornton-Allana prošle godine, istaknula je da je njezino iskustvo bilo "vrlo privatno i osobno... onakvo kakvo bi i trebalo biti".

- Imala sam sreću da imam sjajnog liječnika koji me podržao kroz iscrpljujući proces. Uz njegovu pomoć mogu biti sretna i zdrava osoba kakva sam danas - rekla je te dodala da joj srce lomi "saznanje da mnogo žena neće imati priliku tražiti siguran prekid trudnoće i staviti sebe na prvo mjesto".

Ona smatra da kontroverzna odluka Vrhovnog suda SAD-a izgleda kao napad na žene.

- Zabrana pobačaja ne sprječava pobačaje, ona sprječava sigurne pobačaje - zaključila je svoju objavu.

Mnogi su pratitelji ovog modela i aktivistice, koja vodi zakladu koju je osnovao njezin otac, namijenjenu stipendiranju studenata morske biologije, komentirali njezine riječi i pohvalili njezinu hrabrost da iznese svoju priču.

- Hvala što si podijelila svoju priču. Ovo su tužna i neizvjesna, vraški strašna vremena. Moramo se nastaviti boriti - napisala je jedna pratiteljica.

Pobačaji su u Sjedinjenim Državama legalni gotovo 50 godina pod pretpostavkom da je pravo svake osobe da bira što će učiniti sa svojim tijelom.

Meadow se pridružila velikoj skupini slavnih osoba koje su reagirale na ukidanje presude što omogućava pojedinim saveznim državama da donesu vlastite zakone o prekidu trudnoće. Neke su ga zabranile u prva dva, tri dana nakon odluke.

Protest je prešao i ocean pa je tako glumica i pjevačica Olivija Rodrigo na Glastonbury festivalu, pjesmu "F..k You" koju je izvela s Lily Allen, posvetila sucima Vrhovnog suda SAD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:27