ZABRANA PRILASKA

Kažnjen muškarac koji je uhodio britansku tenisačicu: Okitio joj stablo u vrtu i ukrao tenisicu ‘za suvenir‘

Kada je uhićen, Amrit Magar pronađen je s tenisicom u torbi, a policiji je rekao da ‘želi suvenir‘

Emma Raducanu

 Brandon Malone/AFP

Progonitelju koji je pješačio 37 kilometara do kuće britanske teniske zvijezde Emme Raducanu i uzeo očevu cipelu kao suvenir, izrečena je petogodišnja zabrana prilaska.

Oženjeni muškarac Amrit Magar (35), bivši dostavljač tvrtke Amazon, prošlog je mjeseca nakon suđenja proglašen krivim za uhođenje 19-godišnje prvakinje US Opena u razdoblju između 1. studenog i 4. prosinca prošle godine. Sudac Sushil Kumar uručio je Magaru petogodišnju zabranu prilaska i osudio ga na 18-mjesečnu zabranu, uključujući 200 sati neplaćenog rada i osmotjedni policijski sat između 21.00 i 6.00 sati ujutro, a ima i elektroničku narukvicu.

Magar je snimljen sigurnosnom kamerom na vratima kuće u kojoj tenisačica živi sa roditeljima.

Jednom prilikom, ostavio je rukom nacrtanu mapu kretanja kako bi pokazao tenisačici kako je prešao 37 kilometara od svoje kuće u sjeverozapadnom Londonu da bi stigao do nje. Također, ostavio je i poruku na kojoj je pisalo "zaslužuješ ljubav", a potpisao ju je on te je dodao i imena svoje supruge Bine i njihova psa Logana.

Kasnije, 4. prosinca, Magar je božićnim lampicama okitio drvce u prednjem vrtu obitelji Raducanu, a zatim je ukrao tenisicu, misleći da pripada sportskoj zvijezdi. Ali pripadala je njezinu ocu, koji je na snimci kamere na vratima prepoznao Magara kao nekoga tko je već posjetio imanje i pratio ga u autu dok je obavještavao policiju.

Kada je uhićen, Magar je pronađen s tenisicom u torbi, a policiji je rekao da 'želi suvenir'.

U telefonskom razgovoru s policajcima prošli mjesec, dok je bila u Melbourneu na pripremama za Australian Open, osvajačica Grand Slama je rekla: 'Otkad se sve ovo dogodilo, osjećam se izbezumljeno. Osjećam veliki strah kad izađem van, pogotovo ako sam sama', dodavši, 'Zbog toga se osjećam kao da mi je oduzeta sloboda. Stalno gledam preko ramena. Osjećam da sam na rubu i brinem se da bi se ovo moglo ponoviti. Ne osjećam se sigurno u vlastitu domu, gdje bih se trebala osjećati najsigurnije'.

Raducanu je rekla da je brine to što zna da ima progonitelja.

'Želim se preseliti u novu kuću s boljom sigurnošću jer brinem se da bi se mogao vratiti jer zna gdje je moj dom', izjavila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:20