PLJUŠTE REAKCIJE

Kate i William poslali Meghan Markle rođendansku poruku, Britanci bjesne: Ona ne zaslužuje čestitke!

Cambridgeovi su u InstaStoryju objavili fotografiju vojvotkinje uz poruku: "Želimo sretan rođendan vojvotkinji od Sussexa!".

Princ Harry i Meghan Markle

 Josiahw/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Josiahw/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Britanske rojaliste razljutila je rođendanska čestitka kojom su princ William i Kate Middleton danas, 4. kolovoza, poželjeli sve najbolje za 41. rođendan svojoj šogorici Meghan Markle.

Cambridgeovi su na svojem profilima na društvenim mrežama, doduše u InstaStoryju (koji će nestati za 24 sata) objavili fotografiju vojvotkinje uz jednostavnu poruku: "Želimo sretan rođendan vojvotkinji od Sussexa!".

image

Rođendanska čestitka Cambridgeovih Meghan Markle

/Instagram

Ova gesta nije baš dobro sjela brojnim Britancima koji se ljute zbog Megxita, bijega princa Harryja i njegove supruge u SAD, njihova odstupanja od svih kraljevskih dužnosti i svih drugih njihovih poteza od 2020. do danas. Par koji živi u Kaliforniji sa svoje dvoje djece, dvogodišnjim Archiejem i jednogodišnjom Lilibet, u jako je hladnim odnosima s ostatkom obitelji i stvari se nikako ne pomiču nabolje. Kritičari, dakako, većinu krivice za sve probleme pripisuju Meghan. Prema odjeći i šeširu koji Markle nosi na fotografij, da se zaključiti da je fotografija snimljena u lipnju kada su posjetili Otok s djecom i priključili se proslavi 70. godišnjce vladavine kraljice Elizabete II., Harryjeve bake. Tada su se braća i njihove supruge trudili svim silama izbjeći bilo kakvu mogućnost dužeg razgovora ili druženja.

image

Princ Harry i Meghan Markle

Josiahw/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Josiahw/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Reakcije na čestitku množe se kao lude.

Jedan nezadovoljnik Meghan je nazvao "vojvotkinjom od drame", dok drugi kaže da ona "stvarno ne zaslužuje rođendanske čestitke". Među zajedljivim komentarima je i onaj u kojem autor kaže: "Ne sjećam se da su Sussexi čestitali rođendan bilo kojem članu kraljevske obitelji.".

image

Princ Harry, Meghan Markle, Kate Middleton i princ William u vrijeme kada su ih zvali "moćnom četvorkom"

Chris Jackson/Pa Images/Profimedia/Chris Jackson/Pa Images/Profimedia

Unatoč kritikama, mnogi ljubitelji Williama i Kate (uz kraljicu Elizabetu II., najpopularnije članove britanske kraljevske obitelji) podržali su odluku da čestitaju Meghan i smatraju da je to pravi potez para. Iako su vremena "moćne četvorke", kako su nekad mediji zvali Cambridgeove i Sussexove, odavno završila, William i njegova supruga ovim potezom dokazuju da će jednoga dana biti odličan kralj i kraljica Velike Britanije.

- William i Catherine sve rade kako treba. Uvijek treba izabrati biti pristojan i staložen. Sjajno! - napisao je jedan impresionirani fan.

Drugi je kazao kako su princ i Kate pravi primjer "budućih vođa".

- Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea uvijek su za pola koplja bolji od drugih - raznježeno je napisao.

Ima tu, dakako, i pokoja objava u kojoj se komentatori priključuju čestitkama Meghan.

- Toj odlučnoj dami želim dug, prosperitetan i sretan život s njezinom obitelji! - napisao je jedan od njih te dodao savjet za odbjeglu vojvotkinju: "Vrijeme je da se sruše ograde i stvari poprave!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:55