NOVI RODNI LIST

Kanye West nakon višegodišnjeg najavljivanja i službeno promijenio ime: ‘Od sada me zovite Ye‘

Osim što je skraćenica od njegovog pravog imena, Kanye je kazao i da ime Ye za njega ima i vrlo posebno religijsko značenje.
Rapper Kanye West 
 Saul Loeb

Poznati reper Kanye West službeno je promijenio svoje ime nakon višegodišnjeg najavljivanja. Naime, na rodnom listu više ne piše "Kanye Omari West", već samo "Ye", objavio je danas TMZ te priložio službeni dokument.

Da će doista promijeniti ime, ovaj glazbenik, modni dizajner, ali i predsjednički kandidat na prošlim američkim izborima, objavio je na Twitteru još prije tri godine nakon čega je izdao i novi album naslova 'Ye'.

Osim što se radi o skraćenici njegova pravog imena, Kanye je kazao i da ime "Ye" za njega ima vrlo posebno religijsko značenje.

- Mislim da je 'ye' najčešće korištena riječ u Bibliji gdje znači 'you' (ti, vi) - kazao je West 2018. govoreći o svom novom albumu u emisiji poznatog radijskog voditelja Big Boya.

- Znači, ja sam ti, ja sam mi, to smo mi. Ime je došlo od Kanye, što znači jedan jedini, pa do Ye; to je oličenje našeg dobra, našeg zla, naše konfuznosti, svega - zaključio je tadašnji West, odnosno, sadašnji Ye.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:20