HOFFMANOV SAVJET

Kako je Geena Davis jednom rečenicom ‘slomila‘ nasrtljivog Jacka Nicholsona: ‘Prenerazio se‘

Tada mladoj glumici u usponu, već slavni Nicholson stariji od nje 20 godina "utrčao je" s nepremijernim pozivom na seks

Geena Davis

 Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Capital Pictures/film Stills/profimedia

Holivudska zvijezda Geena Davis kako tvrdi, navodno je zaustavila seksualne napore Jacka Nicholsona, a u tome joj je pomogao savjet koji je dobila od kolege iz filma "Tootsie", Dustina Hoffmana.

Dobitnica Oscara (66) rekla je za The New Yorker, u intervjuu objavljenom u četvrtak, da je puno naučila od Hoffmana (85) nakon što je krenula njezina suradnja s tada već iznimno renomiranim glumcem 1982. godine. Osim što je tada mladu glumačku početnicu poticao da "čita puno knjiga", Hoffman je također sugerirao Davis kako da odvrati pretjerano nasrtljive muškarce u filmskom biznisu. Točnije rekao joj je koju im rečenicu treba "servirati".

"Pa, vrlo si privlačan. Voljela bih, ali to bi uništilo seksualnu napetost među nama", uputio ju je Hoffman. Davis je zapamtila taj savjet, a on joj je vrlo brzo i poslužio.

image

Meryl Streep i Dustin Hoffman

Columbia Pictures/Collection Christophel Via Afp

Davis je bila model za donje rublje Victoria‘s Secreta koja je živjela u New Yorku i pokušavala se probiti u svijetu glume kada je dobila ulogu April Page u "Tootsie".

Ubrzo nakon što je film izašao, kaže Davis, njezin agent je odveo nju i "nekoliko drugih glumica/modela u Hollywood kako bi se upoznale s ljudima zaduženima za casting." Davis je ispričala da je njezin agent "slučajno znao" Nicholsona (85). Tako je i upoznala zvijezdu "Isijavanja" koja je odlučila svaku noć provesti na večeri s mladim modelima, glumicama u usponu.

Jednog dana, prisjetila se Davis, "ispod vrata je stajala poruka ‘Molim vas, nazovite Jacka Nicholsona na ovaj broj‘." Rekla je kako nije mogla vjerovati i uzbuđeno je nazvala slavnoga glumca.

image

Jack Nicholson

Nz/Christophel Collection/Profimedia

"Kazala sam mu; ‘Zdravo, gospodine Nicholson. Ovdje Geena, model. Zvali ste me?‘ a on mi je uzvratio ‘Hej, Geena. Kada će se to dogoditi?‘", navodi Davis. Takav pristup ju je posve iznenadio.

"Pomislila sam, o ne, zašto nisam shvatila da će se o ovome raditi?‘", rekla je za New Yorker. No brzo se snašla sjetivši se "zlatnog" Hoffmanovog savjeta.

"Uf, Jack, voljela bih. Vrlo ste privlačni. Ali imam osjećaj da ćemo raditi zajedno u nekom trenutku u budućnosti i ne bih voljela da uništim seksualnu napetost između nas", odgovorila mu je Davis dodajući kao je osjetila da ga je prenerazila i odmah shvatila da je Hoffmanova fora upalila.

image

Brad Pitt i Geena Davis

-/Snap/Profimedia

Anegdota o kojoj je Davis prvi put progovorila 2014., jedna je od mnogih prikazanih u njezinoj nedavno objavljenoj knjizi "Dying of Politeness: A Memoir". Predstavnici Nicholsona još nisu odgovorili na zahtjev Page Sixa za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:32