OPORAVAK ZVIJEZDE

Jeremy Renner progovorio o stravičnoj nesreći: ‘Otišao sam iz prve bolnice, bilo je kao da sam u ukletoj kući‘

U nesreći je slomio 35 kostiju te je prije višestrukih kirurških zahvata isprva bio u ‘kritičnom stanju‘
 Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Popularni glumac Jeremy Renner kaže da je "itekako imao sreće" što je preživio užasnu nesreću s 6500 kilograma teškom ralicom za snijeg za vrijeme blagdana, piše Daily Mail.

Ova 52-godišnja zvijezda Marvelovih filmova pojavila se uživo u showu Jimmyja Kimmela, manje od četiri mjeseca nakon što je zamalo poginuo u nesreći u kojoj je slomio čak više od 35 kostiju.

image
Rb/bauergriffin.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Glumac se pojavio sa štapom, ali sasvim dobro raspoložen. Rekao je da je "sretan što je ovdje‘‘. Zvijezda nominirana za Oscara opisala je nesreću, istaknuvši koliko je imao sreće što su kritični dijelovi njegove anatomije bili pošteđeni.

- To je poput golemog metalnog valjka za kekse, zar ne? - objasnio je i dodao da je valjak jednostavno promašio svaki kralježak, nije pogodio nijedan organ, a ni membrana nije natekla.

- Oko mi je iskočilo, to je čudno, ali imao sam dosta sreće da nijedan organ nije nastradao - zaključio je.

image
Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Renner je otvoreno govorio o svom oporavku, koji bi potencijalno mogao trajati godinama, nakon užasne nesreće koja se dogodila 1. siječnja.

U nesreći je slomio preko 30 kostiju te je prije višestrukih kirurških zahvata isprva bio u ‘‘kritičnom stanju‘‘.

Naime, za vrijeme incidenta je hrabro pokušavao zaštititi svog nećaka Alexa prema kojem je krenula ralica, ali je zaboravio povući kočnicu za slučaj opasnosti kada je izašao iz vozila da mu pomogne. Kimmel je pokazao fotografiju glumca dok je bio hospitaliziran u kritičnom stanju nakon nesreće. Renner je rekao da je "vjerojatno njegova majka snimila fotografiju".

image

Renner u bolnici

Screenshot/

Renner je priznao da je u početku mislio da će ostatak života provesti kao "biljka", ali sada ponovno vidi na oba oka i nevjerojatno je napredovao u oporavku.

Nakon svega što je prošao Renner je zahvalan što nije bio sam kada se nesreća dogodila.

- Da sam bio sam, to bi bila užasna smrt. Umro bih da sam bio sam. Bio sam sa svojim nećakom - dodao je.

Rennerova obitelj bila je nazočna snimanju, a glumac je naglasio da su "cijelo vrijeme bili uz njega".

Rekao je da je nakon nesreće bio na tlu oko 45 minuta i da se sjeća "svega" dok nije prevezen u obližnju bolnicu.

- Ubačen sam u helikopter da me transportiraju u bolnicu i tada su mi zabili nekakav nož za hitne slučajeve ili što već rade, i to u prsa. Ne znam - zbunjeno je prepričao Renner.

Nadalje, rekao je da je osobno poznavao lokalne vatrogasce koji su prvi reagirali i da ih je čuo kako govore da su učinili sve što su mogli, pretpostavljajući da će nesreća biti fatalna.

- Da, neki su ljudi mislili da sam mrtav i da ću umrijeti - rekao je.

image
Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Inače, ispričao je da je neko vrijeme bio u jednoj bolnici, a kasnije su ga prebacili u drugu.

- Tjedan dana sam bio u jednoj bolnici na intenzivnoj njezi. Dali su mi puno tableta, a bolnica je bila u izgradnji. Nisu bili gotovi s dijelom intenzivne njege kad sam ja došao. Nisam imao ni kupaonicu, svjetla su treperila...Svi su jaukali kao da će umrijeti. Činilo se kao da sam u nekoj ukletoj kući i odmah sam pomislio da moram izaći odatle - prisjetio se Jeremy i našalio se da će ovaj tjedan otići u bolnicu i ispričati se osoblju.

Renner je rekao da je bio oduševljen razgovorom s prijateljima o nesreći jer mu je pokazalo koliko je ozbiljno njegovo stanje.

- Svi su se ponašali kao da gledaju otvoreni lijes - priznao je Renner i dodao da brojni nisu znali kako reagirati.

Tvrdi da je razgovarao sa slavnim prijateljima kao što je Chris Evans i da je zbog njih i njihove reakcije mislio da se "nikada neće izvući iz ovoga".

- Strašni su glumci, nisu mogli sakriti činjenicu da izgledam užasno - našalio se popularni glumac koji nastavlja svoju rehabilitaciju.

image
Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Prema službenom izvješću, Jeremy Renner je 1. siječnja pomagao članu obitelji pri izvlačenju automobila iz snijega. Kada je glumac je izašao iz svojog stroja za čišćenje snijega kako bi razgovarao s članom obitelji, spomenuti stroj zvan "Snowcat" se nezaustavljivo počeo kretati prema njemu i Renner se pokušao vratiti za upravljač vozila, ali nije uspio. Tada ga je zgnječio sedam tona teški stroj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:56