SYDNEY SWEENEY

Jedna od najseksi glumica današnjice postala je simbol političkog križarskog rata: ‘Ona je ubila woke kulturu‘

U jednu je ruku opisuju kao dotjeranu starletu koje se šeće crvenim tepihom, a u drugu kao običnu djevojku koja živi život suprotan od onoga na crvenom tepihu

Sydney Sweeney

 Profimedia/

Kada ju je tata prvi put vidio golu na TV-u, izašao je iz sobe. Pet godina i mnogo eksplicitnih scena kasnije, ponosni otac svjedoči da njegova kći postaje jedna od najtraženijih imena u Hollywoodu. Nije tajna da je glumica Sydney Sweeney jedna od najzgodnijih holivudskih zvijezda u usponu, ali i da je dokaz umiruće woke kulture smatra novinar i pisac Peter Sheridan u svom tekstu za Daily Mail. Konzervativna američka desnica, piše Sheridan u svom tekstu o tome zašto woke kultura umire, prihvatila je glumicu i njezinu seksepilnost, kao što je podržavaju i republikanaca. Amy Hamm iz jednog od najvećih kanadskih medija, National Posta, pak smatra da smo godinama kažnjavali divljenje ljepoti, a sada se divimo Sweeney iako ne bismo trebali.

image

Sydney Sweeney

Suzanne Cordeiro/Afp/Profimedia/Suzanne Cordeiro/afp/profimedia

Mnoge je šokirao njihov naslov: Jesu li grudi Sydney Sweeney veličine E smrt woke kulture?‘

U jednom od svojih intervjua, glumica je rekla da ju je umorila stalna usredotočenost na njezin izgled.

I sama Sweeney tvrdi da je zbunjena time što je postala živo utjelovljenje ovog političkog križarskog rata. "Ne znam kako to objasniti, još uvijek i sama pokušavam shvatiti", izjavila je glumica koja priznaje da joj je ‘teško samo sjediti i gledati to sve, a ne moći se zauzeti za sebe.‘

image

Sydney Sweeney

Josiahw/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Josiahw/backgrid/backgrid Usa/profimedia

No, ona je samo jedna od zvijezda na koje je, kako piše Sheridan, američka konzervativna desnica stavila svoj žig. Ona nasljeđuje Megan Fox, Jennifer Lawrence, Elizabeth Taylor i Raquel Welch. Welch je 1966. u bikiniju izazvala kontroverze, a opet karikirala idealnu konzervativnu ženu: stasita, oskudno odjevena, podređena i jedva govori, zaključuje Sheridan.

"Stvarno nas ne treba čuditi objektivizacija slavnih kao paravana za naše projekcije jer je to ono što nam se nudi njihovim pojavljivanjem", rekla je profesorica rodnih studija Juliet Williams. Sweeney je, tvrde američki mediji, savršeno prazno platno na kojem Amerikanci mogu slikati svoje kulturne predrasude.

image

Sydney Sweeney

Reynaud Julien/aps-medias/abaca/Abaca Press/Profimedia/Reynaud Julien/aps-medias/abaca/abaca Press/profimedia

U jednu je ruku opisuju kao "dotjeranu starletu koje se šeće crvenim tepihom, a u drugu kao običnu djevojku koja živi život suprotan od onoga na crvenom tepihu". Iako svoju političku opredijeljenost nije pokazala, dovoljno je bilo da se svrsta u određeni politički spektar samim odabirom odjeće gostiju koji su došli na proslavu rođendana njezine majke.

Sweeney čak dijeli i neke od obiteljskih vrijednosti američkih konzervativaca. "Uvijek sam željela biti mlada mama. Volim glumiti... Volim producirati... ali koja je svrha ako to ne mogu podijeliti s obitelji", rekla je u jednom intervjuu glumica i tom ju je izjavom, zaključuje Sheridan, usvojila američka desnica kao ‘protuotrov za političku korektnost‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:25