NA FESTIVALU

Jedan se može pohvaliti sa 6, drugi sa 7, a treći s čak 12 minuta: Evo tko je izazvao erupciju oduševljenja u Veneciji

Publika na Venecijanskom filmskom festivalu očito je oduševljena ovogodišnjim uracima, a pljesak na kraju premijera sve je dulji

Brendan Gleeson i Colin Farrell 

 Andreas Solaro/AFP

Brendan Fraser rasplakao se kad je publika na Venecijanskom filmskom festivalu šestominutnim ovacijama pozdravila njegov povratak glumi u, kažu, odličnom filmu "Whale". Glumica i redateljica Olivia Wilde i Harry Styles dobili su sedam minuta frenetičnog pljeska za dramu "Don‘t Worry Darling". Timothee Chalamet je na premijeri "Bones and All" dobio 8,5 minuta aplauza.

image

Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, redatelji Martin McDonagh i Graham Broadbent na premijeri ‘The Banshees of Inisherin‘

Andreas Solaro/Afp

No ponovno udruživanje Colina Farrella, Brendana Gleesona te scenarista i redatelja Martina McDonagha u filmu "The Banshees of Inisherin" izazvalo je pljesak dulji od 12 minuta. To je najdulja i najglasnija potvrda uspješnosti nekog filma prikazanog na Lidu ove godine. Iako metoda "pljeskometra" nije znanstvena, ovakva strastvena reakcija festivalske publike govori mnogo.

Crna komedija poznatog britansko-irskog dramatičara i redatelja smještena je 1923. na otok Inisherin, a prati dva prijatelja, Padraica i Colma, koji se nađu u slijepoj ulici kad Colm naglo i neočekivano prekine njihovo prijateljstvo, a Padraic nastoji stvari popraviti. Uz Farella i Gleesona, u filmu glume i Phoebe Waller-Bridge, Regé-Jean Page te Steve Buscemi.

image

Brendan Fraser

Kazuko Wakayama/Kcs Presse/Profimedia

U intervjuu za The Hollywood Reporter, McDonagh je opisao "The Banshees of Inisherin" kao "jednostavnu i tužnu priču o prekidu između dva tipa" te dodao da je jedan od glavnih razloga za pisanje bio ponovno spajanje Farrella i Gleesona.

- Ostao sam prijatelj s njima otkako smo zajedno radili ‘In Bruges‘ i uvijek sam se nadao da ih nitko drugi neće spojiti u nekom filmu osim mene - rekao je redatelj.

image

Chris Pine, Olivia Wilde, Sydney Chandler i Harry Styles na premijeri ‘Don‘t Worry Darling‘

Tiziana Fabi/Afp

I ovom filmu, kao i "Whaleu" te "Don‘t Worry Darling", kritičari predviđaju mnoge nagrade, a velika je vjerojatnost da će se sva tri naći u žestokoj borbi za Oscare u više kategorija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:44