JESY NELSON

Jedan od najuspješnijih bendova ostao bez omiljene članice: ‘Moje mentalno zdravlje je oštećeno‘

Odlazak Jesy Nelson iz Little Mix dolazi mjesec dana nakon što je pjevačica zbog "zdravstvenih razloga" uzela pauzu od angažmana
Jesy Nelson
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Britanska pjevačica Jesy Nelson (puno ime joj je Jessica Louise Nelson) napustila je pop kvartet Little Mix, piše The Guardian. Nelson se na Instagramu zahvalila obožavateljima i drugim članicama grupe Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock i Jade Thirlwall. Period koji je provela u grupi nazvala je "najčudesnijim periodom svog života".

"Istina je da je članstvo u grupi u posljednje vrijeme naštetilo mom mentalnom zdravlju. Jako se teško nosim s konstantnim pritiskom koji s tim dolazi i jako mi je teško ispuniti očekivanja koja s tim dolaze. Tijekom života dođe trenutak kada moramo ponovno uložiti u sebe i svoju sreću nauštrb usrećivanja drugih. Osjećam da je sada vrijeme da započnem taj proces", napisala je Nelson.

Pjevačica je dodala da "želi provesti vrijeme s ljudima koje voli i raditi ono što je usrećuje". "Spremna sam započeti novo poglavlje u svome životu. Nisam sigurna kako će ono izgledati, ali se nadam da ćete me podržati", dodala je.

U izjavi koja je objavljena na Twitter profilu grupe, a koju su potpisale druge članice, stoji sljedeće: "Ovo je nevjerojatno tužno, ali u potpunosti podržavamo Jesy. Mnogo je volimo i slažemo se da je važno da ona napravi što treba za svoje zdravlje. Nas tri još uvijek uživamo u svom Little Mix putovanju i nismo spremne okončati ga. Znamo da će odlazak Jesy uzrujati naše obožavatelje. Volimo vas i zahvaljujemo vam se na podršci i lojalnosti. Radujemo se vidjeti vas na turneji."

Grupa Little Mix počela je djelovati 2011. godine, kada je postala prva grupa koja je pobijedila u britanskoj verziji reality emisije "The X Factor". Četiri njihove pjesme završile su na prvom mjestu glazbenih top ljestvica u Velikoj Britaniji "Wings", "Black Magic", Shout Out to My Ex" te obrada pjesme "Cannonball" irskog kantautora Damiena Ricea. Little Mix je izdao šest albuma, od kojih je pet dospjelo na prvo mjesto. Pjesma "Shout Out to My Ex" osvojila je nagradu Brit za pjesmu godine, a spot za pjesmu "Woman Like Me" osvojio je nagradu Brit za britanski spot godine. Tijekom svoje karijere prodale su preko 50 milijuna ploča, što ih čini jednom od najuspješnijih ženskih grupa svih vremena.

Odlazak Nelson iz grupe Little Mix dolazi mjesec dana nakon što je pjevačica zbog "privatnih zdravstvenih razloga" pauzirala od nastupa i drugih angažmana.

Nelson je prethodno otvoreno govorila o problemima s kojima se suočavala tijekom karijere. Mučila se s depresijom i poremećajem prehrane, a često se bila meta zlostavljanja na internetu.

Pjevačica je 2019. godine u razgovoru za The Guardian otkrila da je na društvenim mrežama tražila sve ružne stvari koje su korisnici o njoj pisali. "Pretraživala bi pojmove poput "debela Jesy" i "ružna Jesy" te potom čitala sve što sam našla. Nekada je bilo dovoljno da samo napišem "Jesy". Svi su mi govorili da to ignoriram, ali nisam mogla. Bila sam ovisna. Osjećala sam se kao da ne mogu fizički više podnijeti tu bol", rekla je te otkrila da si je pokušala oduzeti život.

Dodala je da su joj obitelj, prijatelji i terapija pomogli da se do određene mjere oporavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:14