TKO SU TRIFUNOVIĆI?

Jedan brat ne smije u Hrvatsku, a drugi je oženio poznatu Zadranku i izazvao skandal s deranjem srpske zastave

Sergej i Branislav Trifunović poznati su glumci, koji su glumački talent naslijedili od svog oca Tomislava

Sergej Trifunović, Branislav Bane Trifunović i Tihana Lazović

 Cropix/

Nakon što je u dva dana zaradio pet prekršaja, glumcu Sergeju Trifunoviću (51) zabranjen je ulazak u Hrvatsku, cijelu Europsku uniju, kao i Norvešku, Island, Lihtenštajn - i to na godinu dana.

Trifunović je prvi prekršaj počinio na gradskoj plaži Kašjuni, gdje je bez nadzora, odnosno povodca i brnjice, među kupače pustio svog njemačkog ovčara. Građani su pozvali policiju koja je stigla na Kašjune, gdje ih je glumac vrijeđa​o.

​Nakon što je policija završila taj postupak, u kojem je Trifunović na Općem prekršajnom sudu kažnjen za dva prekršaja sa 500 eura i 50 eura sudskih troškova, ponovno je kršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira kada je u Bosanskoj ulici, u središtu Splita, pustio psa bez nadzora za što je na istom sudu kažnjen sa 200 eura.

image

Sergej Trifunović

Boris Kovacev/Cropix/Cropix

T​rifunović je aktivan bio i na društvenim mrežama, u posljednjem statusu vrijeđao je splitske policajce pa ga je policija kaznila i treći put. Kaznu od tisuću eura platio je na graničnom prijelazu Bajakovo nakon čega se ponovno oglasio na društvenoj mreži.

"Taj znak je oblijepljen s 28 naljepnica i ne vidi se ništa. Odlazimo na sud i ja sam u jednom trenutku pitao ‘Vi baš želite da me je*ete?‘ To je okarakterizirano kao uvreda", ispričao je glumac za Dnevnik Nove TV.

Na njegovom Instagram profilu i dalje je vidljiva objava u kojoj vrijeđa policiju i njihove majke.

image

Sporna objava Sergeja Trifunovića

Instagram/Sergej Trifunović/

Trifunovića se mnogi sjećaju i kao dečka hrvatske manekenke Kristine Sajko (41). Njih su dvoje prvi put bili u vezi 2006. kada je on glumio u seriji ‘Sleeper Cell‘. Nakon samo nekoliko mjeseci razišli su se zbog poslovnih obveza, no ostali su u dobrim odnosima. Kasnije su ponovno neko vrijeme bili zajedno.

Njegov mlađi brat Branislav Bane Trifunović (45) prošle je godine oženio hrvatsku glumicu Tihanu Lazović na Salašu 137 u blizini Novog Sada. Tihani je kuma bila glumica Marina Redžepović, a Branislavu Nedžad Mulaomerović, sarajevski arhitekt i bubnjar benda Letu štuke, koji je i zabavljao goste na vjenčanju. Da se među zadarskom glumicom i 13 godina starijim beogradskim kolegom rodila ljubav postalo je jasno u siječnju 2020. na premijeri filma ‘Ajvar‘. Iako na društvenim mrežama nisu krili svoju ljubav, o njoj ipak nisu željeli na početku javno govoriti. Upoznali su se u beogradskom kafiću, tijekom snimanja srpske serije ‘Tajkun‘ u kojoj su oboje glumili.

image

Tihana Lazović i Branislav Trifunović

Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Na vjenčanju im se okupilo 140 uzvanika, među kojima je bilo dosta domaćih zvijezda poput Slavka Sobina, Anđele Ramljak, Adriana Pezdirca, Gorana Bogdana, Helene Minić Matanić i redatelja Dalibora Matanića, Severine... Svirali su im Letu štuke, Neno Belan, Bojana Stamenov i njezin bend, DJ Pepe, Dejan Petrović, a na pozornicu se kao iznenađenje popela i pjevačica Severina koja je otpjevala pjesmu ‘Mili moj‘. Prvi ples mladenci su otplesali na pjesmu ‘Odnesi me‘ Vlade Divljana.

image

Svadba Tihane Lazović i Branislava Trifunovića

Instagram/

Braća Trifunović inače se slažu oko nekih životnih stavova, no karakterno su potpuno različiti. Njihov otac Tomislav također je poznati kazališni i filmski glumac pa ne čudi da su i njegovi sinovi naslijedili glumački talent.

Branislav Bane Trifunović također se 2019. našao u središtu skandala kada je pred kraj predstave ‘Pad‘ Kokana Mladenovića navodno poderao srpsku zastavu i izazvao nezadovoljne reakcije kod dijela publike u Leskovcu. Glumac je kasnije izjavio da on nije poderao zastavu jer je u tom trenutku u predstavi "bio mrtav", a čin deranja zastave kako bi od nje napravila haljinu u predstavi je odradila njegova ‘kći‘.

"Nisam se čak ni trudio objasniti da nisam ja poderao zastavu. Zar je bitno tko je to napravio? Riječ je o kazališnoj predstavi, a objašnjavati nekome što je umjetnost, fikcija i metafora, potpuno je bespredmetno", rekao je Trifunović u intervjuu za srpski Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 10:46