STIŽE DOKUMENTARAC

Janet Jackson konačno progovorila o ‘onoj bradavici‘ i bratu: ‘Doživjela je američku tragediju‘

‘Janet je doživjela golem uspjeh, ali i vidjela nevjerojatnu tragediju‘ - glasio je sinopsis za ‘Janet Jackson‘

Janet Jackson

 Karim Sahib/AFP

U novom dokumentarcu koji bi trebao biti premijerno prikazan krajem ovog mjeseca, Janet Jackson nudi rijedak uvid u svoj život i borbe. Janet je zajedno sa svojim i Michaelovim bratom Randyjem Jacksonom režirala dokumentarni film 'Janet Jackson'. A prvi dio drugog dokumentarca 'Janet Jackson' trebao bi se premijerno prikazati na Lifetime i A&E 28. siječnja, na 40. godišnjicu njenog istoimenog debitantskog albuma iz 1982. godine.

"Janet je doživjela golem uspjeh, ali i vidjela nevjerojatnu tragediju. Ona je pretrpjela buran privatni život suočena s izvanrednim nadzorom javnosti", glasio je sinopsis za 'Janet Jackson'.

U sinopsisu također stoji - "Dokumentarni film opisuje Janetin povratak na svjetsku scenu nakon iznenadnog prekida s glazbom. Govoreći kao nikad prije, Janet također raspravlja o svemu, uključujući i njezin nastup na Super Bowlu s Justinom Timberlakeom 2004., smrt njezina brata Michaela Jacksona i njezino majčinstvo, a nakon što je njezina vlastita romantična veza prekinuta, počinje se osvrtati na svoj život i razmišljati o svojoj borbi do vrha".

Nadolazeći projekt Janet Jackson sadrži neviđene kućne videozapise, kao i intervjue, uključujući i samu pjevačicu, koja govori o suočavanju s obiteljskim tragedijama, kao i o seksualnom zlostavljanju djece i optužbama protiv njezina brata, koje je on uvijek negirao. Također prikazuje snimku kralja popa kako napušta sudnicu s Janet i njihovom majkom Katherine Jackson nakon jednog dana postupka na suđenju za zlostavljanje djece 2005. godine. Janet je potom upitana jesu li optužbe utjecale na nju, što se tiče karijere, a ona je odgovorila da jesu. U suđenju 2005. Michael je oslobođen optužbi za zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka. Policija je 1993. godine istražila pjevačicu zbog navoda o seksualnom zlostavljanju drugog 13-godišnjeg dječaka, ali nije pronašla dokaze te godinu dana kasnije Michael Jackson i tinejdžerova obitelj postigli su nagodbu. Janet je rijetko komentirala optužbe za seksualno zlostavljanje djece protiv Michaela, ali je ipak stala uz svog brata, a ona i članovi obitelji često su mu se pridružili na suđenju.

image

Michael Jackson, Kathleen Jackson i Janet Jackson

Spencer Weiner/AFP

No, Janet je jedna od najpopularnijih pop umjetnica svih vremena, vodila je top 10 ljestvica sve do ranih 2000-ih. Njezina je karijera zastala usred suđenja 2005. protiv Michaela, ali još važnije, neposredno nakon njezinog zloglasnog incidenta, Janet je nastupila s Justinom Timberlakeom na 'Super Bowlu', a duo je izveo njegov hit "Rock You Body", a na kraju kojeg je Timberlake strgnuo s pjevačice dio odjeće izloživši pogledima i kamerama njezinu desnu dojku prekrivenu samo srebrnom zvijezdom, što je rezultiralo "američkom tragedijom".

image

Janet Jackson i Justin Timberlake

Jeff Haynes/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:29