ODLAZAK SPRINGERA

‘Jako mi je žao, uništio sam kulturu. Samo se nadam da u paklu nije tako vruće...‘

U njegovu studiju gosti su se svađali, tukli, grizli, čupali, doslovce borili za goli život.

Prizor iz emisije ‘Ona se želi udati za rođakinju‘

 Jerry Springer Show

Pokojni TV voditelj Jerry Springer 27 godina vodio je jednu od najkontroverznijih emisija na televiziji. U njegovu studiju gosti su se svađali, tukli, grizli, čupali, doslovce borili za goli život. Na pozornici je sučeljavao bivše ljubavnike, sestre, braći, roditelje i djecu, a s tribina je publika glasno pratila njihove obiteljske drame i pritom strastveno navijala.

Sučeljavanja su često završavala vikanjem i nasiljem, ali je unatoč tomu ili zahvaljujući tomu emisija bila iznimno popularna.

Jerry Springer Show ugašen je 2018. godine. NBC Universal odlučio je tada bez službenog objašnjenja u tišini otkazati emisiju.

U studenome prošle godine Jerry Springer je u podcastu ‘Behind the Velvet Rope‘ Davida Yontefa prvi put izrazio žaljenje zbog emisije. Ispričao je kako mu je kontroverzni talk show možda rezervirao mjesto u ‘vatrenoj jami pakla‘.

Također je rekao kako smatra da je njegova emisija vjerojatno uništila pop kulturu.

Na pitanje voditelja smatra li se ‘djedom realityja‘, bivši voditelj, koji se posljednji put na TV-u pojavio u listopadu u ‘Masked singeru‘ se našalio:

- Ne, samo se ispričavam. Jako mi je žao. Što sam učinio? Uništio sam kulturu. Samo se nadam da pakao nije tako vruć jer ja lako izgorim. Svjetle sam puti i to me na neki način brine.

Nasmijao se, a zatim dodao kako smatra da je on samo ‘budala kojoj se posrećilo, a da mu karijeru u showbizu nikada nije planirao‘.

Springerova emisija prikazivala se između 1991. i 2018. godine i pokrivala je sve, od incesta do preljuba. Prije nego što je započeo karijeru na televiziji, Springer se bavio politikom. Diplomirani pravnik izabran je u gradsko vijeće Cincinnatija 1971. godine, a kasnije je postao gradonačelnik tog grada 1977.

Nakon toga su mu ponudili posao voditelja vijesti za podružnicu NBC-a u Cincinnatiju, i to je radio 10 godina.

Smatrao je da je to bio ‘racionalan transfer s politike na izvještavanje o politici‘. Kasnije mu se NBC obratio s idejom za emisiju koju bi on osobno vodio.

- Izvršni direktor me jednog dana odveo na ručak i rekao: ‘Phil Donahue ide u mirovinu. Počinjemo s novim talk showom, ti si voditelj‘, prisjetio se Springer.

Show se počeo gledati, a Springer je rekao da je ‘završio u show businessu bez ikakvih ambicija‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:11