NAKON 4 MJESECA

Iznenadni obrat u razvodu Costnerovih: Grozni sudski rat bogatog para neočekivano završio nagodbom

Navodno je Chirstine Baumgartnerm dobila više no što joj je osiguravao predbračni ugovor, ali mnogo manje no što je tražila

Christine Baumgartner i Kevin Costner

 Ph2-hut./The Photo One/Profimedia/Ph2-hut./the Photo One/profimedia

Njihovo natezanje na sudu oko razvoda trajalo je mnogo kraće no što se očekivalo. Christine Baumgartner i Kevin Costner uspjeli su postići dogovor, nagodbu oko financija i svega drugog oko čega se obično spore bogati i slavni u dugim i neugodnim brakorazvodnim parnicama. Proces je trajao četiri mjeseca, a trebao je završiti u prosincu, kada bi sud u Santa Barbari izrekao konačnu odluku. Sada za to više nema potrebe.

DailyMail.com prenosi kako je prijateljica bivše gospođe Costner, dakako anonimno, izjavila da Christine "u stvari nije imala izbora osim nagoditi se, jer je sva moć bila u Kevinovim rukama. Da se nastavila boriti, riskirala bi da izgubi sve."

- Rekla je: "To je to." i kako joj neće nedostajati odlasci na sud i besane noći. I za djecu je to pobjeda, jer ni jedno dijete ne treba prolaziti takve stvari, a kamoli u javnosti - dodala je prijateljica koja tvrdi kako se Baumgartner željela nagoditi bez suda od samog početka i kako je željela izbjeći "sav taj cirkus".

image

Kevin Costner i njegov odvjetnički tim

Clint Brewer Photography/A.i.m/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Clint Brewer Photography/a.i.m/backgrid/backgrid Usa/profimedia

- Bila je to prava noćna mora i sada samo želi krenuti dalje, početi iznova i učiniti sve da njezina nova kuća postane topli dom - kazala je prijateljica bivšeg modela i dizajnerice torbica, koja je tijekom postupka rekla da se "namjerava vratiti studiranju" kako bi imala više šansi "na tržištu rada".

Kevin Costner (68) i Christine Baumgartner (49) bili su u braku gotovo 20 godina, a njihov pravni rat završio je vrlo naglo nakon što je Baumgartner primila prvi račun od odvjetnika - šokantnih 400.000 dolara. TMZ, koji je prvi objavio vijesti o "iznenađujućem raspletu događaja" tvrdi kako bi, u slučaju da je odbila nagodbu, ona morala isplatiti bivšem suprugu više od milijun dolara, te platiti cjelokupne troškove njegovih odvjetnika.

U zajedničkoj izjavi za medije par je napisao: " Kevin i Christine Costner došli su do prijateljskog i zajedničkog dogovora za rješenje svih pitanja koja se tiču njihova razvoda".

Američki mediji javljaju i da je, iako je par imao predbračni ugovor, Christne dobila više no što on obavezuje. No, detalji još nisu poznati.

Glumac, redatelj i producent definitivno je imao bolje odvjetnike koji su uspjeli dobiti sve važne bitke. Njegov je pravni tim predvodila Laura Wasser, "kraljica razvoda" u Hollywoodu. Na listi njezinih klijenata su Angelina Jolie, Ryan Reynolds, Dr Dre, Maria Shriver, Christina Aguilera i mnogi drugi. Kim Kardashian ju je angažirala kada se razvodila od Kanyea Westa.

Wasser je, primjerice, sudu predala papire po kojima mjesečne obaveze glumca i redatelja, alimentacija i uzdržavanje, iznose 63 tisuće dolara mjesečno, dok je Baumgartner željela 284 tisuće. Sudac, koji je privremeno, do kraja postupka, dodijelio supruzi naknadu od oko 130 tisuća dolara mjesečno, odlučio je u korist Kevina Costnera.

image

Kevin Costner s djecom i suprugom

Profimedia/

Također, sada bivšu suprugu skupo su koštali zahtjevi u kojima je tvrdila da mora biti sposobna osigurati stil života za njihovo troje djece koji je usporediv s onim koji im može pružiti otac, poput letenja privatnim zrakoplovima i ljetovanja na egzotičnim lokacijama. Njezin je odvjetnik rekao da im je "takav način života u genima". Rekla je i da u njezinom iznajmljenom domu u Montecitu, koji košta 40.000 dolara mjesečno, nije adekvatan jer njezini sinovi Cayde i Hayes, moraju dijeliti kupaonicu, a kći Grace uopće nema svoju.

Costner je tada preko svojeg odvjetničkog tima jasno poručio da si ne može priuštiti iznos koji ona želi usred promjenjive situacije u njegovom poslu. Također je optužio svoju bivšu suprugu da je tražila taj novac za financiranje vlastitih troškova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:42