MOGUĆI DOKAZI

Izdano upozorenje Alecu Baldwinu: Morat će predati mobitel policiji zbog smrti snimateljice

‘Policija vjeruje kako bi moglo biti dokaza u telefonu‘ - stoji u policijskom nalogu

Alec Baldwin

 Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Drama oko pucnja iz pištolja na setu filma "Rust" kad je tragično stradala snimateljica Halyna Hutchins se nastavlja, a sad je odobren i nalog za pretres telefona glumca Aleca Baldwina koji je nesmotreno pucao u snimateljičinom smjeru, vjerujući da su meci u pištolju rekvizitu lažni. No, šerif okruga Santa Fe ovlašten je od prekršajnog suda New Mexica da nastavi istragu, a koja sad uključuje i Baldwinov mobitel. Također, i policija je nastavila istragu fatalnog ranjavanja Halyne Hutchins na setu vesterna "Rust" u listopadu, a šerifov ured želi pretražiti Baldwinov telefon zbog bilo kojeg mogućeg dokaza vezanog uz smrt 42-godišnje snimateljice.

"Policija vjeruje kako bi moglo biti dokaza u telefonu, obzirom da su pojedinci koristili mobitele tijekom i/ili nakon počinjenja zločina. Takva informacija, ako postoji, mogla bi biti materijal i relevantna za ovu istragu. Policija je također svjesna kako je nekoliko mailova i sms poruka poslano i primljeno vezano uz produkciju filma 'Rust' u formi intervjua", stoji u nalogu.

image

Alec Baldwin

Mark Sagliocco/Getty images North America/AFP

Policiji je 63-godišnji Baldwin napomenuo kako se dopisivao s oružarkom Hannom Gutierrez Reed putem maila raspravljajući o raznim tipovima pištolja koje će koristiti tijekom produkcije. Glumac je kazao kako je tražio veći pištolj za snimanje, stoji u nalogu za pretres.

Policija je pronašla razgovor vezan uz produkciju "Rusta" i na mobitelu pokojne Hutchins s datumom 14. srpnja, kao i fotografije snimljene na području Santa Fea 7. rujna.

Prije tragičnog pucnja, glumac i snimateljica su uvježbavali scenu u kojoj je Baldwin trebao izvući pištolj i usmjeriti ga prema kameri. Umjestom toga ubijena je majka jednog djeteta. Ono što se dogodilo tijekom spornog incidenta "nema smisla", smatra zvijezda Rusta Devon Werkheiser, napominjući kako su glumačkoj postavi i ekipi filma konstantno "tvrdili da je snimateljica stabilno".

"Mnogi od nas su čekali vijesti o tome kako je ona. Imali smo svoje ljude u bolnici, ali nekako nikome nije ništa rečeno, a vijest o njezinoj smrti procurila je čitavom svijetu, prije nego nama koji smo bili uključeni u čitav slučaj. Izgubiti bilo koga na snimanju filma je teško i ne bi se smjelo dogoditi. Izgubiti nju... nema smisla", naglasio je Werkheiser.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:37