SVE ZA ULOGU

Ispovijest Lady Gage: ‘Devet sam mjeseci živjela kao crna udovica, počela sam silaziti s uma...‘

Govorila sam talijanskim naglaskom, čak i kad bi se kamere ugasile. Bojila sam kosu i živjela kao Patrizia Reggiani, kaže pjevačica

Lady Gaga na setu filma 'House Of Gucci'

 Mairo Cinquetti/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Lady Gaga, američka pjevačica talijanskih korijena i pravoga imena Stefani Joanne Angelina Germanotta, u filmu "House of Gucci" redatelja Ridleyja Scotta glumi Patriziu Reggiani, a zbog uloge je, kaže, svih devet mjeseci, koliko je trajalo snimanje, govorila talijanskim naglaskom.

Slavna glazbenica takvim pristupom poslu oduševila je kolege na setu, a u intervjuu za novi broj britanskog izdanja časopisa Vogue rekla je: "Cijelo vrijeme ostala sam u liku, nisam htjela ni na koji način umanjiti njezin karakter, što mi je na kraju izazvalo pojedine psihičke poteškoće".

Podsjetimo, Lady Gaga u filmu igra "crnu udovicu" Patriziu Reggiani, koja je unajmila ubojicu da likvidira njezina bivšeg supruga Maurizija Guccija, unuka osnivača luksuznog modnog brenda Gucci. Patrizia je puštena iz zatvora 2014., nakon što je iza rešetaka provela 17 godina. Gucci, koji ju je ostavio zbog druge žene, ubijen je na stepenicama svojega ureda u Milanu 1995.

Reggiani je mogla i ranije izaći iz zatvora, ali pod jednim uvjetom - da si nađe posao, no ona je to odbila.

- Radije bih plakala u Rolls-Royceu, nego bila sretna na biciklu - izjavila je tad. Iako je isplanirala ubojstvo bivšega muža, žalbeni sud u Milanu presudio je kako Patrizia svejedno ima pravo na oko 16 milijuna funti Guccijeve imovine.

- Na ovom projektu počela sam raditi prije tri godine i bit ću potpuno iskrena i transparentna - punih devet mjeseci govorila sam talijanskim naglaskom. Nisam napuštala svoj lik čak ni kad bi se kamere ugasile, ostajala sam s Patrizijom. Bilo mi je gotovo nemoguće govoriti talijanskim naglaskom kao plavuša (što inače jesam), pa sam bojila kosu i živjela kao ona - počela sam paziti na novac, samo sam gledala gdje ga mogu vidjeti i uzeti...

Ovakva metoda glume dovela je do toga da sam počela gubiti dodir sa stvarnošću. Imala sam nekih psihičkih poteškoća u jednom trenutku pred kraj samoga snimanja. Ili sam bila u svojoj hotelskoj sobi, živjela i govorila kao Patrizia Reggiani, ili sam bila na snimanju, gdje sam opet živjela i govorila kao ona. Sjećam se da sam jednoga dana, dok sam bila u Italiji, otišla u šetnju noseći šešir na glavi. Nisam se šetala barem dva mjeseca i uhvatila me panika. Mislila sam da sam na filmskom setu - rekla je Lady Gaga za Vogue, a prenosi The Telegraph.

Salma Hayek, koja također glumi u "House of Gucci", glazbeničinu metodu rada opisala je kao "predivno ludilo".

- Njezina razina predanosti - samo sam jednom ili dvaput u životu vidjela da se netko toliko posvetio liku kao što je to napravila ona - rekla je nedavno glumica.

A i sama Lady Gaga prisjetila se jedne anegdote sa seta - naime, dok su čekale da zajedno snime scenu, ona je odbila razgovarati s Hayek.

- Salma je rekla: 'Oh, evo ove glumice s nadasve ljupkom metodom rada! Znate, ona trenutačno ne komunicira sa mnom'. Rugala mi se dok sam pored nje 'vježbala' osjetilno pamćenje. Nisam se čak niti nasmijala na te njezine opaske... Bio je to divan set, ali vrlo sam ozbiljna kad radim - zaključila je pjevačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:34