LINDA EVANGELISTA

Intimna ispovijest ikone 90-ih nikoga nije ostavila ravnodušnim: ‘Divimo se tvojoj hrabrosti‘

Podnijela tužbu u kojoj navodi da je zbog podvrgavanja tom estetskom zahvatu prije pet godina bila prisiljena odbiti važne angažmane
Linda Evangelista
 Erik Pendzich/shutterstock

Nakon pet godina šutnje slavni supermodel iz 1990-ih Linda Evangelista u intimnoj je ispovjesti na Instagramu otkrila kako je zbog estetskog zahvata koji ju je učinio neprepoznatljivom ostala bez sredstava za život, pala u depresiju, a prema sebi osjećala najveći prezir.

Nakon svega, Evangelista je protiv Zeltiq Aestheticsa, matične tvrtke koja stoji iza CoolSculpting postupka koji ju je učinio neprepoznatljivom, podnijela tužbu u kojoj navodi da je zbog podvrgavanja tom estetskom zahvatu prije pet godina bila prisiljena odbiti važne angažmane u poslu modela. Između ostalih, među angažmanima je, navodi časopis People, bilo i ponovno okupljanje supermodela iz 1990-ih Cindy Crawford, Naomi Campbell, Helene Christensen, Carle Bruni i Claudije Schiffer na Versaceovoj modnoj reviji proljeće/ljeto 2018.

U dokumentima koje je priložila sudu Linda Evangelista navodi kako je tijekom Tjedna mode propustila prošetati modnom pistom s ostalim supermodelima na Versaceovoj reviji u rujnu 2017. godine, ali i na reviji Dolce & Gabbana, a sve zbog fizičkih ozljeda i unakaženosti koje je pretrpjela nakon Zeltiqovog CoolSculpting postupka te višestrukih invazivnih zahvata i operacija koje je, po Zeltiqovom nalogu, prošla kako bi pokušala ispraviti te ozljede. Za razliku od brojnih supermodela koji se tim pozivom bave i danas, Evangelista je u svojoj objavi otkrila kako je zbog štete koju joj je nanio CoolSculpting tretman nestala iz javnosti i postala samotnjak. Također je naglasila kako je brutalno unakažena te da joj je postupkom broj masnih stanica povećan umjesto smanjen, zbog paradoksalne masne hiperplazije (PAH), nuspojave na koju, tvrdi, nije bila upozorena prije postupka. Objavom svoje priče i poduzimanjem pravnih koraka nakon godina šutnje, bivši supermodel se, kaže, odlučila u pokušaju da se oslobodi srama i krene dalje sa svojim životom.

Mnoge njezine slavne kolegice iz tog vremena odmah su joj dale podršku, a među prvima je bila Naomi Campbell napisavši: "Divim se tvojoj hrabrosti i snazi da podijeliš to iskustvo i da više ne budeš taoc svega. Znaš da te volim. Svi te volimo".

"Tvoja snaga i nepokolebljivost Linda ostat će uvijek prepoznatljivi i kultni. Bravo!", komentirala je Cindy Crawford, uz emotikon poljupca, a Christy Turlington jednostavno je napisala: "Voljena si".

Paulina Porzikova poručila je Evangelisti: "Strašno mi je žao zbog svega što si prošla. No izaći iz sjene i hrabro sve priznati je znak snage i hrabrosti. Divim ti se i dobrodošla natrag na svjetlo kamo i pripadaš".

Posebno emotivna bila je Helena Christensen koja napisala: "Trebala bi mi ogromna hrabrost i snaga da napišem ove riječi. Iskreno mogu reći da sam briznula u plač čitajući ovo. Ne samo zato što sam u svom srcu znala da nekako u tišini prolaziš kroz nešto duboko osobno i uznemirujuće, već i zato što sam mislila na sve ožiljke koje život ostavlja na svima nama, bilo fizičke ili emocionalne, i koliko dugo patimo, uglavnom u tišini i sami. Toliko je važno i lijepo kad netko izađe iz sjene i bude brutalno iskren i stvaran. Hvala ti na tvojoj vanjskoj i unutarnjoj ljepoti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:01