WILLIAM OTVORIO DUŠU

Intimna ispovijest depresivnog princa: ‘Svjedočio sam prizorima strašne tragedije, otada nisam isti čovjek‘

Razgovori s kolegama i upoznavanje s obitelji stradaloga dječaka pomogli su mi da s vremenom pobijedim svoje demone, rekao je

princ William

 I-images/Eyevine/Profimedia

Princ William (39) otkrio je kako je patio od tjeskobe i depresije nakon što je svjedočio posljedicama stravične nesreće. U krizu je upao nakon što je, radeći kao pilot helikoptera u službi hitne pomoći, pomagao spasiti život teško ozlijeđenom dječaku, koji je u to vrijeme bio tek nekoliko godina stariji od njegova sina, princa Georgea. Daily Mail piše kako je budući britanski kralj u ovome slučaju mislio na tešku automobilsku nesreću u kojoj je 2017. tad petogodišnjem Bobbyju Hughesu oštećen mozak.

- Kad smo stigli na mjesto nesreće, u glavi nam je bila samo jedna misao - kako pomoći tom dječaku. Roditelji su mu bili histerični, kao što možete zamisliti, vrištali su, plakali, bili su u pravoj agoniji. I to živi s vama. Te večeri otišao sam kući prilično uzrujan. Nisam plakao, ali u sebi sam osjećao da se nešto promijenilo - osjećao sam nekakvu napetost koja je rasla u meni. Bilo mi je toliko mučno, kao da cijeli svijet umire...

Kako su tjedni prolazili, moj očaj samo se pojačavao. Jednostavno osjećaš svačiju bol, svačiju patnju. A to nisam ja, nikad prije nisam to osjetio... Moj osobni život bio je u redu, sve oko mene je 'štimalo'. Bio sam sretan kod kuće i na poslu, ali istodobno sam nastavio gledati u sebe pitajući se: 'Zašto se ovako osjećam? Zašto se osjećam tako tužno?'. I počeo sam shvaćati da traume i tugu svih tih ljudi zapravo nosim kući, a sve to utječe na čovjeka.

Razgovori s kolegama i upoznavanje s obitelji dječaka pomogli su mi da s vremenom pobijedim svoje demone - priznao je William u podcastu koji će biti emitiran u ponedjeljak.

Dirljivi razgovor s prestolonasljednikom nazvan "Prince William: Time To Walk" traje 38 minuta i snimljen je u veljači kao dio Appleove audioserije u kojoj slavne osobe s javnosti dijele svoje intimne uspomene. Za ovu epizodu, Apple je dao šesteroznamenkastu donaciju trima dobrotvornim organizacijama koje je odabrao William osobno, a to su Shout (Velika Britanija), Crisis Text Line (SAD) i Lifeline (Australija).

image

princ William

Mega/The Mega Agency/Profimedia

- Ovakvu vrstu intervjua zaista ne čujete često. To je dubok i značajan prikaz vojvode od Cambridgea, ne samo kao člana kraljevske obitelji, nego i kao osobe - izjavio je u subotu navečer jedan kraljevski izvor.

Podsjetimo, dječaka Bobbyja o kojemu je William pričao u ožujku 2017. oborio je vozač koji je u to vrijeme pohađao autoškolu. Dječak se igrao s prijateljima ispred svoje kuće u Saffron Waldenu u Essexu, kad je vozač, ugledavši mališana na cesti, slučajno pritisnuo gas umjesto kočnice.

Princ je poslije nesreće ostao u kontaktu s danas desetogodišnjim dječakom i njegovom obitelji. Roditeljima, koji su napustili svoje poslove kako bi se mogli brinuti o sinu, pisao je tri tjedna nakon sudara: "Želim da znate kako mislim na vas. Kao otac, mogu razumjeti vašu bol, ali vaš sin je u najboljim rukama, na njemu rade fantastični ljudi... Siguran sam da će mu biti bolje. Sve što mogu učiniti za vas, nemojte se ustručavati pitati me, sve što treba za Bobbyjevu rehabilitaciju, tu sam".

A u subotu navečer javila se i majka dječaka kojega je princ spašavao.

- William nam je rekao kako je sve to utjecalo na njega kao oca i kako je osjećao našu bol. On je nevjerojatan, ima dobro srce, divan je čovjek... Iznimno sam ponosna što ću ga jednoga dana moći zvati svojim kraljem - zaključila je Carly Hughes (40).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:00