U SUDSKOM PODNESKU

Ime princa Harryja uvučeno u tužbu za seksualno zlostavljanje tešku 30 milijuna $: Evo novih detalja protiv slavnog repera

Nije jasno kako je princ Harry povezan s Seanom Diddyjem Combsom i nije optužben ni za kakvo zlodjelo

Sean Diddy Combs i princ Harry

 Profimedia/

Reper Sean Diddy Combs optužen je za seksualno zlostavljanje producenta Rodneya Jonesa koji ga je tužio za pipkanje i silovanje u drogiranom stanju. Ime princa Harryja pojavilo se u sudskim podnescima tužbe podnesene 26. veljače. Producent je iznio niz optužbi protiv Combsa uključujući nedolično seksualno ponašanje i optužbe za seksualnu trgovinu.

Combs je čvrsto opovrgnuo optužbe ranije govoreći za Newsweek.

„Imamo uvjerljiv, neosporan dokaz da su njegove tvrdnje potpuna laž”, rekli su reperovi odvjetnici.

Jonesova prijava saveznom okružnom sudu u New Yorku detaljno navodi njegove optužbe, s jednim dijelom koji tvrdi da su Combsovi suradnici u glazbenoj industriji (koji su također navedeni u tužbi) financijski profitirali od omogućavanja njegovog navodnog nezakonitog ponašanja i pritom dobivali pristup njegovim moćnim prijateljima uključujući princa Harryja.

Među pogodnostima u kojima su uživali Combsovi glazbeni suradnici bile su „pripadnost i pristup popularnosti Combsa”, tvrde njegovi odvjetnici.

image

Sean Diddy Combs

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

U sudskom podnesku, koji je vidio Newsweek, navodno su preko Combsa njegovi suradnici dobili pristup "slavnim osobama poput poznatih sportaša, političkih osoba, umjetnika, glazbenika i međunarodnih dostojanstvenika poput britanske kraljevske obitelji, princa Harryja".

Princ nije optužen ni za kakvo zlodjelo. Povezanost Combsa s kraljevskom obitelji, ako uopće postoji, nije poznata. Jednom su samo Harry i Combs fotografirani zajedno.

image

Reperi Kanye West i P Diddy te princ Harry

© Starstock/photoshot/Avalon/Profimedia/© Starstock/photoshot/avalon/profimedia

Godine 2007. reper je pozvan da svira na posebnom koncertu u Londonu organiziranom povodom desete godišnjice smrti princeze Diane. „Koncert za Dianu” izvodili su Combs, Elton John, Pharrell Williams, Lily Allen, Kanye West i Andrea Bocelli.

Nakon koncerta prinčevi William i Harry fotografirani su s izvođačima. Pozirali su s Combsom i Kanyeom Westom. Pet godina kasnije Combs je u intervjuu za The Sun rekao da bi volio partijati s princem Harryjem.

image

Princ William, reper Kanye West, princ Harry i reper P Diddy

Carl De Souza/Avalon/Profimedia/Carl De Souza/avalon/profimedia

„Ne mogu dočekati da idem u Ujedinjeno Kraljevstvo jer je London jedan od mojih omiljenih gradova. Također se nadam da ću vidjeti princa Harrya kad odem tamo. On je tako cool tip i vrijeme je da se družimo. Trebam da me odvede u te divlje Mayfair klubove!” rekao je reper.

image

Sean "Diddy" Combs

Angela Weiss/Afp

Jones nije jedini Combsov suradnik koji je podnio tužbu protiv njega posljednjih mjeseci. U studenom 2023. reperova bivša djevojka, R&B pjevačica Cassie, podnijela je tužbu zbog navodnog seksualnog zlostavljanja. Ovo je riješeno izvan suda nakon podnošenja tužbe. U prosincu je tužbu protiv P Diddyja ispunila osoba identificirana kao „Jane Doe” koju je navodno reper seksualno zlostavljao i trgovao njome. Combs je odgovorio na optužbe u objavi na X-u.

image

Sean P. Diddy Combs i Cassie Ventura

Chris Delmas/Afp/Profimedia/Chris Delmas/afp/profimedia

„Kad je dosta, dosta je. Posljednjih nekoliko tjedana sjedio sam u tišini i gledao kako ljudi pokušavaju uništiti moj karakter, uništiti moj ugled i moju ostavštinu. Pojedinci koji traže brzu zaradu iznijeli su mučne optužbe protiv mene. Dopustite mi da budem potpuno jasan: nisam učinio ništa od navedenih groznih stvari. Borit ću se za svoje ime, svoju obitelj i za istinu.”

Savezni agenti su 25. ožujka ove godine izvršili pretrese Combsovih domova na Beverly Hillsu i Miamiju. Associated Press izvijestio je da su pretresi nužni kad se radi o optužbama za seksualnu trgovinu.

image

Istraga agenata na ulazu u dom Seana "Diddya" Combsa u Miamiju

Giorgio Viera/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 12:11