LINDA EVANGELISTA

Ikona 90-ih nakon trajne deformacije ponovno osvanula na naslovnici magazina: ‘U stvarnosti ne izgledam tako‘

Iskreno je priznala da njezino lice, točnije vrat i čeljust, ne izgledaju baš tako kao na naslovnici magazina

Linda Evangelista

 Afp/Profimedia

Linda Evangelista ponovno je lice s naslovnice, a ovog puta krasi naslovnicu rujanskog izdanja britanskog Voguea. Ova naslovnica došla je nakon njezina incidenta s coolsculptingom zbog kojeg joj se deformiralo lice.

57-godišnja manekenka povukla se daleko od očiju javnosti zbog toga, a u rujnu 2021. na Instagramu je ispričala kako je bila ‘brutalno unakažena‘ neinvazivnim tretmanom Zeltiq CoolSculpting. Samo godinu dana nakon što je hrabro podijelila svoje iskustvo, vratila se modelingu, iako se još nije u potpunosti fizički ili psihički oporavila od onoga što se dogodilo.

"Danas sam napravila veliki korak k ispravljanju pogreške koju sam pretrpjela i čuvala za sebe više od pet godina. Za sve moje pratitelje koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih vršnjakinja napredovale, razlog je taj što sam trajno unakažena Zeltiq CoolSculpting metodom čiji su rezultati suprotni od onoga što mi je bilo obećano. Povećale su se, a ne smanjile masne ćelije i ostavile trajnu deformaciju, čak i nakon dvije bolne, neuspješne operativne korekcije. Postala sam, kako su mediji opisali, ‘neprepoznatljiva‘. Razvila sam Paradoxical Adipose Hyperplasiu, što je bio jedan od rizika kojih nisam bila svjesna prije nego što sam se podvrgnula estetskom zahvatu. PAH me nije koštao samo sredstava za život, već me gurnuo u krug duboke depresije, duboke tuge i najdubljeg samoprijezira", otvoreno je tada napisala manekenka i najavila da kreće naprijed, iako je već umorna od ovakvog života.

"Ovom tužbom krećem naprijed da se oslobodim srama i izlazim u javnost sa svojom pričom. Umorna sam od ovakvog života. Htjela bih izaći kroz vrata uzdignute glave, unatoč tome što više ne ličim na sebe", zaključila je tužna manekenka.

Sada je na nagovor urednika britanskog Voguea Edwarda Enninfula pristala ponovno pozirati za naslovnicu, a pred objektivom Stevena Meisela Linda se pojavljuje u nekoliko raskošnih izdanja.

Ipak, iskreno je priznala da njezino lice, točnije vrat i čeljust, ne izgledaju baš tako kao na naslovnici magazina, već su preoblikovani uz pomoć ljepljivih traka.

"U stvarnosti tako ne izgledaju moja čeljust i vrat - i ne mogu hodati okolo s trakom i gumicama posvuda. Pokušavam voljeti sebe takvu kakva jesam, ali za fotografije... uvijek mislim da smo ovdje kako bismo stvarali fantazije. Mi stvaramo snove. Mislim da je to dopušteno. Također, sve moje nesigurnosti su riješene na ovim fotografijama, tako da moram raditi ono što volim", rekla je Linda.

Linda Evangelista zajedno je s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington i Tatjanom Patitz činila čuvenu petorku koja je vladala modnim pistama poznatih svjetskih dizajnera tijekom devedesetih godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:47