TEŽAK PERIOD

Hugh Jackman: ‘Na snimanju filma sam saznao najgoru vijest, ali nisam htio odustati...‘

Holivudski glumac je u emisiji iskreno progovorio o odnosu sa svojom djecom i teškim trenucima nakon očeve smrti

Hugh Jackman

 Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia/Landmark Media/alamy/alamy/profimedia

Australski glumac Hugh Jackman progovorio je o smrti svoga oca te odnosu sa svojom djecom gostujući upopularnoj emisiji “The Graham Norton Show”.

Jackman koji glumi u drami o očinstvu, filmu “Sin”, otkrio je da je njegov otac Christopher preminuo tijekom snimanja filma.

- Tako sam zahvalan na svakom članu filmske ekipe. Kada prolazite kroz takvo nešto, a radite film koji je toliko intenzivan, jednostavno ne može sami, morate se osloniti na druge ljude, iskreno je priznao 54-godišnji glumac.

Snimanje filma, u kojem njegov sin s ekrana prolazi kroz mentalnu krizu, duboko je utjecalo na njegov način odgajanja djece te ga, kaže, “promijenilo kao roditelja”.

Jackman i njegova supruga, australska glumica Deborra-Lee Furness usvojili su dvoje djece; Oscara (22) i Avu (17).

image

Hugh Jackman i Deborra-Lee Furness

Angela Weiss/Afp

- Jedna prekrasna rečenica u scenariju je: “Ljubav nije uvijek dovoljna” što je jedna od stvari koja je roditeljima najteža za čuti. Shvatio sam da je u redu reći djeci “Ne znam” i biti otvoren i ranjiv. Prije sam mislio da od mene žele sigurnost i snagu, ali sada dijelim s njima stvari koje prije nisam. Nadam se da nisam dosadan tata i da oni to cijene, rekao je dodajući da je njegov film povezan sa psihološkom dramom “Otac” koji govori o borbi žene s očevom demencijom.

- Duhovno je i tematski povezan. Radi se o obitelji koja se suočava s krizom i nadam se da je to film koji će pokrenuti razgovore o mentalnom zdravlju. Lijepo je napisano, lijepo proizvedeno i mislim da će dirnuti svakoga, objasnio je Jackman koji je prethodno progovorio o smrti svoga oca.

U razgovoru za Variety, objasnio je zašto nije uzeo slobodno vrijeme zbog njegove smrti.

- On nikada nije izostao s posla. Da možemo razgovarati, znam da bi mi rekao: „O čemu pričaš ti? Moraš ići na posao!”, smatra glumac koji je, kako kaže, osjećao njegovu prisutnost na setu. Christopher, koji je bio računovođa, imao je navodno 84 godine kada je preminuo.

Glumac je jednom prilikom opisao svoje posljednje trenutke s njim: „Kao da je psihički nestao. Još bi se nekada nasmiješio. Nisam znao da će fizički umrijeti, ali znao sam da je to na neki način zbogom”.

Nakon njegove smrti suočio se s traumatičnom temom snimajući film „Sin”. Bilo je toliko intenzivno da je filmska ekipa angažirala psihologe na setu kako bi svima pružili podršku.

- Tema je bila stvarno teška. Često bi članovi ekipe rekli da trebaju pomoć nakon što bi otišli sa seta na nekoliko sati, dodao je.

U rujnu 2021. glumac se oprostio od oca i putem Instagrama.

- U ranim jutarnjim satima na Dan Očeva, moj tata je mirno preminuo. I dok postoji duboka tuga, ispunjen sam takvom zahvalnošću i ljubavlju. Moj tata je jednom riječju bio izvanredan. Život je posvetio obitelji, poslu i vjeri. Molim se da je sada u miru s Bogom, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 08:00