ČUVAJ ME S LEĐA

HOLLYWOOD STIŽE U NAŠU METROPOLU Salma Hayek vozit će se tramvajem po Zagrebu, jurnjava zbog akcijskih scena

 
Salma Hayek u društvu kolega iz filma Ryana Reynoldsa i Samuela L. Jacksona
 Twitter

Ako kojim slučajem za 1. svibnja ostanete u Zagrebu, a nekim slučajem kao idealnu lokaciju za šetnju nakon uživanja u vojničkom grahu odaberete prostor oko muzeja Mimare ili srednjoškolskog igrališta uz Klaićevu ulicu, vrlo je lako moguće da ćete na putu susresti holivudske zvijezde poput Salme Hayek, Samuela L. Jacksona ili Ryana Reynoldsa. Iako za to još nema službene potvrde, vrlo lako mogli bi se suočiti i s hollywoodskim velikanom Morganom Freemanom.

Naime, baš na Praznik rada počinje snimanje akcijskih scena u hrvatskoj metropoli za nastavak akcijske triler-komedije “The Hitman’s Bodyguard 2”, odnosno “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”, u režiji Patricka Hughesa.

Kako ekskluzivno doznaje Jutarnji list, pregovori su odmakli već daleko, lokacije u Zagrebu su dogovorene, a samo snimanje po zagrebačkim ulicama trebalo bi trajati do 12. svibnja. U Zagrebu se producente zainteresirale lokacije u središtu metropole, a posebno dio oko muzeja Mimara i srednjoškolskog igrališta.

Lokacije dogovorene

To su lokacije koje su omeđene prostorom zelenog vala, Klaićevom ulicom na sjeveru i Ulice Izidora Kršnjavoga na jugu te Klaićevom ulicom na zapadu i Savskom ulicom na istoku, što znači da će se tih dana promet odvijati po posebnom režimu. Kako doznajemo, scene s Hayek, Jacksonom i Reynoldsom trebale bi biti snimane u samom muzeju Mimara.

Osim toga, producente je zanimala i lokacija Zapadnog kolodvora, gotovo je sigurno da će dio kadrova biti snimljeno i u ZET-ovim tramvajima, a spomenute lokacije neće se snimati tek zbog kadrova, već će biti kulise za spektakularne akcijske scene po kojima je poznat prvi nastavak ove akcijske komedije.

Podsjetimo, radnja samog filma u vrlo kratkim crtama izgleda otprilike ovako. Samuel L. Jackson glumi profesionalnog ubojicu Dariusa Kincaida koji pak ima suprugu Soniu koju glumi Salma Hayek. Oni se nađu u popriličnim problemima te se za pomoć obrate tjelohranitelju i bivšem agentu CIA-e Michaelu Bryceau kojeg pak glumi Ryan Reynolds.

U samom filmu Zagreb će glumiti baš Zagreb, za razliku od drugih dijelova Hrvatske gdje će film biti sniman. Naime, kao što je već poznato, snimanje nastavka ovog filma čije je prijevod u Hrvatskoj “Čuvaj me s leđa” održat će se i u Rovinju, koji bi prema nekim informacijama trebao glumiti talijansku amalfijsku obalu gdje je smještena radnja ovog nastavka. A uz Rovinj i Zagreb, kao jedna od lokacija snimanja nastavka ove svjetske uspješnice predviđena je i Rijeka, i to odmah nakon Rovinja, a prije samog dolaska filmske ekipe u Zagreb.

U samom Rovinju glumačke zvijezde svjetskog kalibra, ali i cjelokupna filmska postava trebali bi boraviti nešto manje od mjesec dana, a slično kao i u Zagrebu, lokacije za snimanje bit će u užem središtu Rovinja, oko stare Mirnine hladnjače, gdje će se za potrebe nastavka filma izgraditi čitav filmski kamp.

Karavana

Precizniji detalji, ali i potvrda da će se zvjezdanoj ekipi filma pridružiti i legendarni glumac Morgan Freeman, još nema, no na najvećoj svjetskoj internetskoj filmskoj bazi iMDb potvrđeno je da je slavni glumac angažiran u filmu.

Zasad je sigurno da filmska karavana u Rovinj stiže 4. travnja te da su za snimanje zatražili lokacijske dozvole, a koga bi s hollywoodske glumačke A liste mogli sresti u Zagrebu, a koga u Rovinju, vjerojatno se neće znati do samog početka snimanja. Vrlo je izgledno i da će biti smješteni u Maistrinim hotelima Monte Mulini i Lone te potpuno novom Grand Park Hotelu Rovinj, čiji će biti prvi gosti jer se taj rovinjski hotel službeno otvara tek krajem svibnja.

Da je počelo snimanje nastavka filmskog hita “Čuvaj me s leđa”, za koji se nije računalo da će postići toliki uspjeh, otkrilo se na društvenim mrežama, a informacija je “procurila” od samih glumaca koji se na setu, sasvim je jasno, odlično zabavljaju. Prvi koji se pohvalio da je pala “prva klapa” bio je Ryan Reynolds koji je na Twitteru objavio zajedničku fotografiju s kolegama Salmom Hayek i Samuelom L. Jacksonom, a da nije riječ o slučajnom susretu, posvjedočila je i Reynoldsova košulja i lice s tragovima krvi.

Ljubav

“Odlično je snimati nastavak ove priče o bezvremenskoj ljubavi”, napisao je Reynolds uz fotografiju, koju je na svoj Instagram prenijela i Salma Hayek i Samuel L. Jackson.

I dok su se Reynolds i Hayek svojski potrudili skriti lokaciju snimanja, to je pak otkrio Samuel L. Jackson, koji je na Instagram postavio fotografiju svojeg tetoviranog zatiljka, a lokacija pored slike bila je - London, koji još uvijek stoji kao glumčevo trenutno mjesto boravka. Hayek je i dalje neumorna po pitanju objava crtica sa snimanja, pa gotovo svakodnevno milijune svojih pratitelja razveseli ponekom fotografijom sa seta, a sudeći po njima, i nastavak filma obilovat će akcijama i zapletima.

Naime, na većini fotografija lijepa je glumica s ožiljcima na licu, a u jednoj sceni ruke su joj vezane užetom. U svakom slučaju, i sama glumica poručuje: “Sonia se vratila!”. Prvi dio sniman je u Londonu, Amsterdamu i Sofiji, a za drugi dio još se ne zna gdje će, osim u Hrvatskoj, biti lokacije za snimanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:53