ZASULI GA

Holivudski glumac pozvao Hrvate da mu šalju fotografije našeg krajolika koje će čak i platiti

‘Bok, prijatelji iz Hrvatske. Tražim neke dobre fotografije Hrvatske za novi projekt‘, napisao je glumac iz ‘The Dark Knight Rises‘
Joseph Gordon-Levitt
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Slavni holivudski glumac Joseph Gordon-Levitt (40) pokrenuo je novi projekt, a kako bi ga što prije završio potrebne su mu i fotografije Hrvatske.

Naime, Gordon-Levitt radi projekt za vlastitu online medijsku platformu HitRecord.

- Bok, prijatelji iz Hrvatske. Tražim neke dobre fotografije Hrvatske za novi projekt. Objavite svoje fotografije i pročitajte nešto više o samom projektu - stoji u objavi Gordon-Levitta na Facebooku kojom poziva i potiče sve Hrvate na suradnju.

Naime, cilj projekta je da se skupi što više fotografija iz cijelog svijeta, a tema ove sezone jest priroda. Zatim se iz dijela sadržaja rade kratki filmovi, dokumentarci, animacije i slično.

Ovo je druga sezona nagrađivane serije HitRecorda koja nosi naziv: “Create Together” u prijevodu: “Kreirajmo zajedno”. Za prvu sezonu ovog projekta glumac je dobio nagradu Emmy u kategoriji izvanrednog interaktivnog programa.

Za drugu sezonu planirano je deset epizoda u trajanju od šest minuta. Objava prve epizode planirana je za Dan zemlje, točnije 22. travnja na platformi YouTube.

Projekt je zainteresirao brojne Hrvate te je tako njegova objava prikupila više od tisuću komentara s fotografijama iz svakog kutka Lijepe naše.

image
Joseph Gordon-Levit u 'The Dark Knight Rises' (2012)
Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

Tu su se našle fotografije iz Vukovara, Brača, Splita, Zagreba, Pule i ostalih mjesta u Hrvatskoj.

Osim toga, objava je podijeljena na toj društvenoj mreži čak 55 puta.

Zanimljivo je da će svatko čiji se sadržaj iskoristi u kreiranju finalnog proizvoda biti plaćen za to, kako navodi službena stranica HitRecorda.

- Ova serija dokumentirat će i slaviti ljude diljem svijeta koji se suočavaju s izolacijom tako što će biti zajedno kroz kreativnost i suradnju - stoji na njihovoj službenoj stranici.

image
Joseph Gordon-Levitt i Zooey Deschanel u '500 Days of Summer'
Face To Face/Ftf Film Stills/Profimedia

Ovo je dakle, već drugi ovakav projekt HitRecorda, a platformu su pokrenuli Gordon-Levitt i njegov brat Dan još 2004. godine. Platforma je prvobitno zamišljena kao način da osnivači dobe povratnu informaciju na vlastite videe. No, na kraju su odlučili otvoriti platformu i za druge ljude, da i oni mogu pisati recenzije i objavljivati sadržaje.

- Bilo tko može sudjelovati. Ovo nije samo za iskusne umjetnike. Ovo je za sve kojima je kreativnost dio života dok zajedno prolazimo kroz ovu pandemiju - dodali su u opisu projekta.

Podsjetimo, Joseph Gordon-Levitt je američki glumac koji se proslavio ulogama u filmovima: “500 Days of Summer” i “50/50” . Ta dva filma donijeli su mu nominaciju za Zlatni globus za najboljeg glumaca. No, osim toga, iskazao se i u filmovima poput “Lincoln”, “Vitez tame: Povratak”, “Početak” te brojnim drugim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:00