POSLJEDICE NESREĆE I DALJE OSJEĆA

HALID BEŠLIĆ PROGOVORIO O SVIM DETALJIMA UMALO KOBNE PROMETNE NESREĆE Emotivna ispovijest čovjeka koji u svemu što mu se dogodilo vidi nešto dobro

 Livio Andrijic / CROPIX / CROPIX

Halid Bešlić za srpski tabloid prisjetio se detalja prometne nesreće u kojoj je stradao prije sedam godina. Jedan od najpopularnijih glazbenika u regiji tada je zgubio oko, ali danas kaže kako je bez obzira na sve sretan jer je dobio priliku za novi život.

- Zbog oka i dalje osjećam posljedice nesreće. Jedno nemam, a na drugom mi je vidljivost smanjena za 30 posto pa sam tu malo hendikepiran. Moram više paziti kad hodam, a naočale mi smetaju - kaže glazbenik.

Halidu u nesreći nije stradalo samo oko, već je i pregrizao jezik.

- Jezik se najbrže regenerira. Da sam sasvim ostao bez njega, ne bih mogao pjevati. No to nije ono najgore. Zbog nesreće sada moram i na operaciju nosa - otkrio je pjevač koji je nakon prometne nesreće u komi bio deset dana.

Imao je problema s plućima jer je do tada bio pušač.

- Kad sam upao u komu, nakupila mi se voda u plućima. Doktori su mi izvadili vodu, spašavali pluća i izvadili dvije boce katrana. Tad sam shvatio da je to kao most i ćuprija - oko sam izgubio, a dobio nova pluća - kaže jedan od najomiljenijih glazbenika.

Prisjetio se i trenutka kad se probudio iz kome.

- Odmah sam znao da sam izgubio oko, ali kad sam udahnuo zrak, disao sam kao dječak - kaže Halid.

Nakon nesreće je prestao pušiti pa se udebljao 25 kilograma jer je, priznaje, stalno jeo u pekarama. Dosad je uspio smršavjeti 15 kilograma.

Nakon koncerta u zagrebačkoj Areni, publika će Halidove hitove imati priliku čuti i 17. prosinca u Lisinskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 08:25