USRED OPTUŽBI

Godinu dana nakon izlaska iz zatvora Bill Cosby ide na turneju: ‘Bit ću kao onaj stari‘

Nedavno je pet žena podnijelo najnoviju tužbu protiv komičara da ih je seksualno napastovao na početku njihove karijere

Bill Cosby

 Bastiaan Slabbers/Nurphoto Via Afp

Poznati komičar Bill Cosby izrazio je želju da bi htio krenuti na turneju sljedeće godine, više od godinu dana nakon što je izašao iz zatvora nakon poništenja presude za seksualni napad.

- Kada izađem iz ovoga, osjećam da ću moći nastupati i biti Bill Cosby kakvog me publika poznaje, dodao je.

Naime, prije više od godinu dana glumac je izašao iz zatvora nakon što je poništena njegova presuda za seksualni napad iz 2018. u Pennsylvaniji.

U lipnju je porota u Los Angelesu dodijelila 500 tisuća dolara ženi koja je rekla da ju je glumac seksualno zlostavljao u Playboyevoj vili kada je bila tinejdžerica 1975.

Ranije ovoga mjeseca, pet žena koje su dugo optuživale Cosbyja da ih je seksualno napastovao na početku njihove karijere podnijele su novu tužbu protiv njega.

U tužbi se navodi da je glumac svaku ženu zlostavljao ili napao nakon što se upoznao s njima između 1960-ih i 1990-ih.

image

Bill Cosby

Brendan Smialowski/Afp

- Bilo je dobro poznato da je Bill Cosby redovito uzimao mlade žene u svoju garderobu, a kada pročitate pritužbu, vidjet ćete da je bilo slučajeva u kojima je osoblje vidjelo da se to događa i čak poticalo tužitelja da se pokori. Nije bila skrivena tajna da je Bill Cosby radio te stvari, rekao je odvjetnik Jordan Rutsky, koji predstavlja svih pet žena; Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson i Cindru Ladd.

U barem nekim slučajevima, navodi se u tužbi, Cosby je prvo drogirao žene tabletama.

Glumčev glasnogovornik Andrew Wyatt rekao je da su se „tužiteljice ponovno javile kako bi podnijele neozbiljnu građansku tužbu” protiv njega.

- Ovdje se ne radi o pravdi za žrtve navodnog seksualnog napada, sve je u novcu, dodao je Wyatt u izjavi.

Lili Bernard, koja je glumila gospođu Minifield u „The Cosby Showu” u ranim 1990-ima, također ima neriješenu tužbu protiv njega u New Jerseyju zbog navodnog napada u Atlantic Cityju.

Sedam drugih tužiteljica nagodilo se s Cosbyjom nakon presude u Pennsylvaniji zbog tužbe za klevetu koju su podnijeli u Massachusettsu. U njihovoj tužbi stoji da su ih Cosby i njegovi agenti omalovažavali negirajući njihove navode o zlostavljanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:57