ZBLIŽILE SE

Ghislaine Maxwell u zatvoru pronašla novu prijateljicu: ‘Satima razgovara sa zloglasnom ubojicom, suđene su si‘

Obje su slične dobi, Maxwell ima 60, a Novack 65 godina, te su njihovo bogato podrijetlo i duge kazne utjecale na stvaranje bliskog odnosa

Ghislaine Maxwell

 Sven Nackstrand/Afp

Ghislaine Maxwell postala je najbolja prijateljica sa zloglasnom dvostrukom ubojicom Narcy Novack dok zajedno čame u zatvoru na Floridi, piše Daily Mail.

Priča se da novopečene prijateljice provode duge sate razgovarajući, smijući se i šaleći se u zatvoru u Tallahasseeju. Obje su slične dobi, Maxwell ima 60, Novack 65 godina, a njihovo bogato podrijetlo i duge kazne utjecale su na to da stvore blizak odnos.

Maxwell je osuđena na 20 godina zatvora jer je preminulom pedofilu i američkom financijašu Jeffreyju Epsteinu pomagala u zlostavljanju mladih djevojaka. Bila je u pritvoru od uhićenja u srpnju 2020. Većinu vremena bila je u pritvorskom centru Metropolitan u Brooklynu, a onda je dobila premještaj u savezni zatvor Tallahassee na Floridi.

Bivša pripadnica visokog društva, bogatašica s moćnim i bogatim prijateljima, iz zatvora će moći izaći 2037. godine, kada će se prvi put steći uvjeti za njezino ranije puštanje.

Novack je pak zatvorena 2012., nakon što je osuđena za organiziranje smrti svog supruga milijunaša i svekrve.

"Kada je došla u zatvor, Ghislaine je naginjala prema Narcy i druženju s njom. Zbog vremena koje je ova provela unutra i brutalnosti njezinih zločina, Narcy se smatra vođom u zatvoru", rekao je izvor za Mirror.

"Ghislaine će biti pod zaštitom zbog njihova prijateljstva, ali s obzirom na njihovu dob i imućno podrijetlo, suđeno im je da se dobro slažu. Zajedno provode sate razgovarajući, smijući se i šaleći se", dodao je izvor.

Iz tog zatvora rekli su za Daily Mail kako je zatvorenicama dostupna joga, kao i pilates, vježbe s utezima te softball, flag football i frizbi.

Maxwell, koja je nekoć živjela raskošnim životom i među svoje prijatelje ubrajala princa Andrewa i Billa Clintona, u zatvoru zarađuje mizeran iznos od 15 do 27 centi po satu svog rada. Navodno će u zatvoru čistiti toalete, kupaonice ili prati posuđe prije nego što dobije neki dugoročni posao poput vođenja obračuna plaa ili očitavanja vodomjera.

Maxwell i Novack svoje dane započinju u pet sati ujutro kad se upale svjetla. Doručak se poslužuje u 6 sati, a ručak u 10.30 sati. Podsjetimo, Maxwell vrbovala je i dovodila Epsteinu tinejdžerice između 1994. i 2004.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:48