Reakcija na šuškanja

George R. R. Martin: ‘Da, pomogao sam Kitu i njegovoj ekipi napisati scenarij za seriju Snow‘

Pisac je poručio fanovima da je veliko pitanje hoće li ova ili tri druge serije na temelju njegovih djela ikad biti snimljene

Kit Harington kao Jon Snow

 Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia

Autor "Igre prijestolja" George R. R. Martin (73) potvrdio je svoje sudjelovanje na pripremi spin-off serije o Jonu Snowu. Pisac se osvrnuo na šuškanja o projektu koja će se fokusirati na jedan od najomiljenijih i najvažnijih likova koje je osmislio.

- Radni naziv je "Snow". - napisao je Martin u u blogu na svojoj službenoj web stranici - Ne mogu vam reći ništa više dok mi HBO ne da zeleno svjetlo.

image

George R. R. Martin

Alexei Danichev/Sputnik/Profimedia/Alexei Danichev/Sputnik/Profimedia

Pisac je rekao i kako zna da je Emilia Clarke, koja je u "Igri prijestolja" glumila Daenerys Targaryen, Majku Zmajeva, prva natuknula da se događaju dobre stvari te da je "Snow" ideja Kita Haringtona.

- To se sada zna, jer je Emilia progovorila, pa mogu potvrditi da nam je Kit Harington dao ideju za seriju - rekao je Martin i dodao - Ne mogu vam reći imena scenarista i autora, jer to još nije odobreno za objavljivanje... ali Kit je i njih doveo, njegov vlastiti tim. I sjajni su. Posjetili su me doma u Santa Feu i obavili smo odličan posao.

image

Kit Harington kao Jon Snow

Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia

Pisac je uključen u taj projekt, ali i druge planirane serije povezane s njegovim hit-knjigama. Univerzum Igara prijestolja poprilično će narasti s projektima "The Hedge Knight", "The Sea Snake" i "Ten Thousand Ships".

- Znam da kruže razne priče o mojoj ulozi u ovim projektima i mogu reći da sudjelujem u radu na svima, baš kao i na svim animiranim programima.

Ipak, Martin je upozorio da, iako za sve te projekte iznikle iz "Igre prijestolja" postoje scenariji i planovi, svi još uvijek čekaju zeleno svjetlo.

- Sve je to još u fazi scenarija. Doduše, ne u fazi grubog scenarija nego druge i treće dorađene verzije. No, zasad je to sve. To je način na koji televizija funkcionira. I nema jamstva kada će i hoće li biti odobrenja "Snowa" ili za bilo koji drugi projekt - upozorio je autor - Vjerojatnost da sve četiri serije jednog dana stignu na ekrane... Volio bih to, ali stvari obično ne funkcioniraju tako.

image

Serija Zmajeva kuća (House of the Dragon), HBO

Hbo/warner/Hbo/warner

U svakom slučaju, iščekivanje novih projekata fanovi će od kolovoza moći olakšati gledajući prekvel "Igre prijestolja", "Zmajevu kuću" temeljenu na knjizi "Vatra i krv" i bolje upoznati Targaryene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:56