BLIZAK ODNOS

George Clooney o Matthewu Perryju kojeg je poznavao od 16. godine: ‘‘Prijatelji‘ mu nisu donijeli sreću‘

Clooney se prisjetio svog prijateljstva s Perryjem i otkrio da mu je želja bila sudjelovati u sitcomu, no nije bio sretan

George Clooney o Matthewu Perryju u ”Prijateljima”

 Profimedia/

George Clooney (62) progovorio je o svom dugogodišnjem prijatelju Matthewu Perryju i njegovoj preranoj i tragičnoj smrti. Clooney je promovirao svoj novi film „The Boys In the Boat“, koji je od Božića u kinima, pa govorio o preminulom prijatelju u intervjuu za Deadline.

Glumac i redatelj otkrio je da je Perryja, koji je u trenutku tragične smrti imao 54 godine, poznavao od 16. godine i da su bili dugogodišnji prijatelji. Također, priznao je da Perryju hit sitcom „Prijatelji“ nije donosio sreću.

image

George Clooney

Kristin Callahan/Everett/Profimedia/Kristin Callahan/everett/profimedia

„Nije bio sretan. To mu nije donijelo ni radost ni sreću ni mir“, rekao je Clooney tijekom intervjua, dodavši da mu je ulazak u sitcom doslovno bio najveći san.

„Znao sam Matta otkad je imao 16 godina. Zajedno smo igrali padel. On je oko 10 godina mlađi od mene. I bio je sjajno, smiješno, smiješno, smiješno dijete“, rekao je Clooney.

„Bio je dijete i sve što bi rekao nama, mislim meni, Richardu Kindu i Grantu Heslovu, bilo je, samo ‘želim ući u sitcom, čovječe. Samo želim redovito sudjelovati u sitcomu i bio bih najsretniji čovjek na svijetu‘. I dobio je vjerojatno jedan od najboljih ikad‘, prisjeća se Clooney.

Clooney i Perry proslavili su se u isto vrijeme. Clooney sa serijom „Hitna služba“, a Perry s „Prijateljima“ koji su debitirali 1994. Obje serije emitirale su se četvrtkom navečer.

image

George Clooney u "Hitnoj službi"

Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

„Bili smo u Warner Brothersu, bili smo tamo jedan pored drugoga i bilo je teško gledati jer nismo znali što prolazi kroz njega“, priča Clooney.

„Jednostavno smo znali da nije sretan i nisam imao pojma što radi, 12 Vicodina dnevno i sve ono o čemu je pričao, sve te srceparajuće stvari“, referirao se Clooney na Perryjevu knjigu „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing“ iz 2022.

„I to vam samo govori da uspjeh, novac i sve te stvari ne donose automatski sreću. Morate biti zadovoljni sobom i svojim životom“, poručuje.

image

Courtney Cox, Matthew Perry, Jennifer Aniston, David Schwimmer, i Matt LeBlanc 1997. u "Prijateljima"

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia

„Prijatelji“ su se prikazivali 10 sezona od 1994. do 2004. s Perryjem koji je glumio u cijeloj seriji. „Hitna služba“ je trajala 15 sezona iako ju je Clooney napustio nakon pete sezone, pa se vratio za epizodu 6. sezone i finale serije 2009. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:29