TIHO HODANJE

Generacija Z otkrila za njih revolucionaran trend, starije generacije šokirane: ‘Je l‘ se vi šalite?‘

Mladi na društvenim mrežama dijele iskustva hodanja bez distrakcija, a starije generacije zbijaju šale

Arielle Lorre i Mady Maio

 Screenshot/tiktok/arielle Lorre; Screenshot/tiktok/mady Maio/

Na TikToku generacija Z često postavlja trenove, ali ovaj trenutno ne čini se inovativnim. Naime, najnoviji trend koji vlada među mladima jest „tiho hodanje” koje podrazumijeva odlazak u šetnju bez tehnološke distrakcije.

Iako se to čini kao nešto što su starije generacije radile svakodnevno, ako je suditi prema iskustvima na društvenim mrežama, generaciji Z takvo što je otkriće.

Ovaj trend je proslavila Mady Maio, podcasterica koja za ovaj trend obećaje da će „promijeniti vaš život.” Navodi kako joj je nutricionist savjetovao 30 minuta šetnje dnevno umjesto intenzivnih kardio vježbi koje je inače radila. Krenula je u svoju prvu 30-minutnu šetnju, a njezin dečko izazvao da prošeta bez distrakcija - bez slušanja glazbe ili gledanja u ekran.

„Nema slušalica, nema podcasta, nema glazbe. Samo ja, ja i ja”, kaže u TikTok videu o izazovu pa dodaje kako je mislila da joj je to nemoguće zbog anksioznosti. Ipak, pokušala je i prve dvije minute bile su joj najgore, a potom se smirila i sve je utihnulo.

@madymaio #stitch with @KENZIEELIZABETH WE’RE SILENT WALKING ALL SUMMER, BABE ? #walkinggirls #girlswhowalk #meditativewalk #intentionalwalk ♬ original sound - Mady Maio

„Odjednom možeš čuti sebe. Svemir i tvoja intuicija mogu doći do tebe šaptom. Stoga ako nikad nisi sam i ne utišaš se, propustit ćeš taj šapat."

„Nakon 30 minuta tihog hoda imala sam jasnoću koju sam oduvijek tražila”, kaže Maio i dodaje kako dobiva nove ideje jer im je dala mjesta da dođu do nje. Savjetuje svima da pokušaju bar s 5 minuta, pa produljuju vrijeme tihog hodanja do 30 minuta.

Iako je Maio ovaj trend „tihog hodanja” učinila viralnim, ovaj izraz je kreirala njujorška influencerica Arielle Lorre u siječnju koja je u svom podcastu otkrila kako njoj pomaže ovaj trend.

@ariellelorre

silent walks are the most grounding ??‍♀️??☀️

♬ original sound - Arielle Lorre

„Osjećam se kao da su mi osjetila jača dok hodam u tišini”, kazala je.

Tisuće pripadnika generacije Z isprobava „tiho hodanje” i svoja iskustva dijele na društvenim mrežama, ali mnogi u komentarima su šokirani što je mlađoj generaciji hodanje bez mobitela otkriće.

„Idete u šetnje kao što smo mi svi išli u 90-ima?”, „Sigurna sam da šetnje postoje otkad je stopala. Šetanje bez distrakcija je terapeutsko, ali oduvijek postoji”, „Generacija Z misli da je otkrila šetnju”, samo su neki od šaljivih komentara na račun ovog trenda. Ipak, mnogi se slažu da je hodanje u tišini ima prednosti za sveopće dobro osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:45