BILO MU JE SAMO 6 GODINA

Frontmen popularne grupe 30 godina skrivao da je bio seksualno zlostavljan, majka sve saznala iz pjesme

Ispričao je sve o zlostavljanju terapeutu, pri čemu je sjećanje izazvalo povraćanje

Marcus Mumford

 Valerie Macon/Afp/Profimedia

Britanski glazbenik Marcus Mumford otkrio je da je bio seksualno zlostavljan kao dijete, a njegova majka je to saznala tek kada je čula tekst njegove pjesme 30 godina kasnije.

Frontmen grupe Mumford & Sons rekao je da je proveo život uz vječiti osjećaj srama nakon zlostavljanja koje je pretrpio u dobi od šest godina, ‘što je bilo prvo u nizu stvarno neobičnih, nezdravih seksualnih iskustava u vrlo ranoj dobi‘.

- Kao i mnogi ljudi, a ja o tome učim sve više i više kako vrijeme ide, bio sam seksualno zlostavljan kao dijete, rekao je za GQ Magazine.

- Ne od svoje obitelji ili Crkve što bi neki možda pretpostavili, ali nisam nikome rekao 30 godina, nastavio je.

Njegovi roditelji John i Eleanor bili su međunarodni vođe neoharizmatske evanđeoske kršćanske denominacije, Vineyard Churches.

- Iz nekog razloga, a ja zapravo ne mogu razumjeti zašto, nisam počinio seksualno zlostavljanje iako je i moje ponašanje u određenim trenucima bilo ku***insko, priznao je.

Marcus, koji dijeli dvoje djece sa suprugom i glumicom Carey Mulligan, objasnio je kako je bio na ‘dnu‘ nakon završetka turneje albuma ‘Delta‘ Mumford & Sons iz 2018., a njegovi bližnji su prepoznali da nije dobro te ga potaknuli da potraži pomoć.

image

Marcus Mumford i Carey Mulligan

Guerin Charles/abaca/Abaca Press/Profimedia

Ispričao je detalje o svom zlostavljanju u djetinjstvu terapeutu, pri čemu je sjećanje izazvalo povraćanje, prije nego što je to sjećanje usmjerio u svoj prvi solo singl ‘Cannibal‘.

- Još uvijek te mogu okusiti i mrzim to. To nije bio izbor u umu djeteta i ti si to znao, napisao je Mumford u pjesmi ‘Cannibal‘.

Glazbenik se prisjetio kako je svirao pjesmu majci kada ga je ona nakon dva dana pitala o čemu se radi u pjesmi, a nakon njegova priznanja bila je potpuno šokirana.

Nakon intervjua, Marcus je hvaljen zbog svoje hrabrosti da otkrije seksualno zlostavljanje.

- Javno progovaranje o seksualnom zlostavljanju djece je uistinu hrabra stvar i Marcus Mumford je pokazao veliku dozu hrabrosti u javnom dijeljenju svojih iskustava, rekao je glasnogovornik Nacionalnoga društva za prevenciju okrutnosti prema djeci.

- Čineći ovo, on ističe važnu poruku da nikada nije kasno progovoriti o zlostavljanju, bez obzira na to koliko se davno dogodilo, nastavio je.

- Ubuduće se nadamo da će dobiti podršku koja mu je potrebna i da će se drugi koji su imali slična iskustva osjećati manje usamljenima te da će biti osnaženi da progovore i potraže pomoć i podršku, dodao je.

Mumford koji je frontmen popularnoga benda ‘Mumford & Sons‘, čiji su ostali članovi Ben Lovett i Ted Dwane, potvrdio je da će bend nastaviti kao trio nakon što je član Winston Marshall napustio grupu u lipnju 2021.

image

Mumford & Sons

Fpa/Full Picture Agency Via Afp

Glazbenik je rekao da je molio Marshalla da ne odustane, dodajući da ‘misli da se mogu ne slagati i raditi zajedno‘, ali bezuspješno.

Posljednji album benda ‘Delta‘ objavljen je 2018. i dosegao je drugo mjesto na britanskoj ljestvici albuma i bio na prvom mjestu američke Billboard 200 liste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:49