ROCK & STRAVA

Frontmen Iron Maidena glumit će u zombie-hororu: ‘Bit će krvi do koljena‘

Priča vrti se oko ABBA tribute banda Abbatoir koji se na početku apokalipse nađe u trećerazrednom noćnom klubu

Bruce Dickinson

 Gonzales Photo/terje Dokken/Imago Stock&people/Profimedia/Gonzales Photo/terje Dokken/imago Stock&people/profimedia

Frontmen Iron Maidena Bruce Dickinson dobio je ulogu u novom zombie filmu ‘Bjorn of the Dead‘. Priča se vrti oko ABBA tribute benda Abbatoir koji zaglavi u trećerazrednom noćnom klubu na nadmetanju tribute bandova, u noći početka apokalipse.

Kako je prije nekoliko dana objavio Deadline, vodeći lik Bjorn i njegov bend "moraju surađivati da bi spasili sebe, čovječanstvo i budućnost glazbe‘.

Iskusnom i svestranom Dickinsonu ovo nije prvi iskorak u svijet filma. Napisao je scenarij za SF horor Chemical Wedding 2008. godine, u kojem je Simon Callow utjelovio profesora Olivera Haddoa /Aleistera Crowleya, najpoznatijeg okultista i mistika 20. stoljeća. I sam je u tom filmu imao male uloge Crowleyjeva stanodavca i slijepog čovjeka.

image

Austin Dickinson

Ricky Bassman/Zuma Press/Profimedia/Ricky Bassman/zuma Press/profimedia

Pjevač Iron Maidena, objavio je Deadline, jedno je od brojnih poznatih lica iz svijeta rocka i heavy metala koji će se pojaviti u filmu. Scenarist filma je Bruceov sin Austin Dickinson, i sam glazbenik koji je radio s u bendovima Rise to Remain i As Lions, a udružio se s ekipom koja već godinama radi filmove strave.

Zasnovan je na priči Andrewa Pendergasta koji je i producent filma, a redateljica je Elza Kephart, Kanađanka koja je do sada snimila nekoliko horora. Snimanje bi trebalo početi sljedeće godine.

- Svi smo uzbuđeni što ćemo snimati film u kojem će biti krvi do koljena, koji je istovremeno zabavna, užasavajuća i poučna priča o unutarnjem funkcioniranju glazbene industrije - rekao je Pendergast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:55