FATALNA PUCNJAVA NA SETU

Forenzička istraga dokazala da Baldwin ne govori istinu: ‘Morao je fizički povući okidač...‘

Glumac je na setu vježbao s pištoljem za koji je vjerovao da je bio siguran, no nenamjerno je upucao i ubio snimateljicu

Alec Baldwin

 -/Afp

Američki glumac Alec Baldwin prošle godine u listopadu nenamjerno je upucao i ubio snimateljicu Halynu Hutchins te ranio redatelja Joela Souzu na setu filma ‘Rust‘.

Baldwin je poricao da je ikada povukao okidač te je jednom prilikom izjavio da ‘nikako ne bi mogao uperiti pištolj u nekoga i napasti ga‘.

Međutim, prema izvješću forenzičke istrage FBI-a, iz oružja nisu mogli biti ispaljeni meci bez fizičkog povlačenja okidača.

Smrt snimateljice u izvješću se okarakterizirala kao nesreća.

image

Filmski set na kojem se dogodila nesreća

-/Afp

‘Smrt je nastupila prostrjelnom ranom prsnoga koša. Pregled dostupnih izvješća organa za provođenje zakona nije pokazao uvjerljive dokaze da je vatreno oružje namjerno napunjeno streljivom na snimanju. Na temelju svih dostupnih informacija, uključujući nepostojanje očite namjere nanošenja ozljeda ili smrti, način smrti najbolje je klasificirati kao nesreću‘, stoji u izvješću.

Kako je glumac tada rekao, vježbao je s pištoljem za koji je vjerovao da je bio siguran, no nenamjerno je upucao 42-godišnju snimateljicu koja je ubrzo preminula od teških ozljeda.

image

Snimateljica Halyna Hutchins

Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia/Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia

Vlasti su osudile producente filma zbog nepoštovanja sigurnosnih protokola i naplatile im kaznu u iznosu od 136 tisuća dolara.

Istraga koju je proveo Odjel za okoliš Novog Meksika pokazala je da su producenti filma ‘bili ravnodušni prema opasnostima povezanim s upotrebom vatrenog oružja za vrijeme snimanja filma‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:46