KREĆU AUKCIJE

Fanovi Karla Lagerfelda, pozor! Možete imati njegove rukavice bez prstiju, ali i jastuk njegove mačke

U prodaji su i kovčezi i koferi koje je Lagerfeld nosio na putovanja, tri automobila Rolls-Royce i par kromiranih bučica

Karl Lagerfeld

 Volker Essler/sven Simon/AFP

Osobne stvari pokojnog dizajnera Karla Lagerfelda, uključujući njegov zaštitni znak - kožne rukavice bez prstiju i jastuke na kojima je sjedila njegova mačka Choupette, bit će stavljeni u prodaju na nizu aukcija koje počinju u Monacu ovog tjedna.

Lagerfeld, koji je preminuo 2019., bio je ikona modne industrije, slavljen koliko zbog svog osebujnog osobnog stila - rukavica, sunčanih naočala i repa, tako i zbog mode koju je dizajnirao za Chanel i druge kuće.

Zbirka stvari, koju Sotheby's prodaje na aukciji, sadrži predmete iz njegove osobne garderobe te namještaj i umjetnine koje su ukrašavale njegove brojne domove.

Na prodaji je i model Choupette čija je vrijednost procijenjena od 5000 do 7.000 eura, te figurica Lagerfelda od PVC-a, metala i kamenčića, čija je vrijednost procijenjena od 200-300 eura.

U prodaji su i kovčezi i koferi koje je Lagerfeld nosio na putovanja, tri automobila Rolls-Royce i par kromiranih bučica u vlasništvu slavnog dizajnera svjesnog svoga tijela.

"Ova je kolekcija simbol ukusa Karla Lagerfelda", rekao je za Reuters Pierre Mothes, potpredsjednik Sotheby'sa u Francuskoj na predstavljanju kolekcije.

"To daje osjećaj o njegovim estetskim izborima, njegovoj osobnosti, kakav je bio i privatno, skriven iza fasade koju svi poznajemo, velikog dizajnera."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:00