OBJAVLJEN DATUM

Fanovi ‘Igre prijestolja‘ došli na svoje: Na ljeto kreće dugoočekivana ‘Zmajeva kuća‘, sve pršti novim likovima

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi "Vatra i krv" Georgea R.R. Martina donosi priču o Kući Targaryen

Serija Zmajeva kuća (House of the Dragon), HBO

 HBO/Warner

Nova HBO-ova dramska serija "Zmajeva kuća" (House of the Dragon), koja je snimana i na lokacijama u Hrvatskoj, imat će premijeru 22. kolovoza na streaming platformi HBO Max i HBO kanalu priopćili su iz HBO-a.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi "Vatra i krv" Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz "Igre prijestolja" i donosi priču o Kući Targaryen. George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Scenaristica i izvršna producentica je Sara Hess, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Redateljice su Clare Kilner i Geeta V. Patel, a redatelj i izvršni koproducent je Greg Yaitanes.

U glavnim ulogama su Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans.

Stižu novi Targaryjeni

Fanovi "Igre prijestolja" jedva čekaju da upoznaju nove likove poput Viserysa Targaryena (Paddy Considine), kojeg su lordovi Westerosa odabrali da naslijedi starog kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Drag, topao i pristojan čovjek, Viserys samo želi nastaviti nasljeđe svog djeda. No, dobri ljudi nužno nisu dobri kraljevi...

Matt Smith, bivši Doktor Who, utjelovio je princa Daemona Targaryena, mlađeg brata kralja Viserysa i nasljednika prijestolja. Ratnik bez premca i jahač zmajeva, Daemon je pun prave zmajske krvi. No, izreka kaže da svaki put kad je Targaryen rođen, bogovi bace novčić...

Atraktivna Olivia Cooke je Alicent Hightower, kći Otta Hightowera i najšarmantnija žena u svih Sedam Kraljevstva. Odgajana u Crvenoj utvrdi, u blizini Kralja i njegovog najužeg kruga, puna je i gracioznosti i političke oštroumnosti.

Emma D'Arcy je, pak, princeza Rhaenyra Targaryen, kraljeva prvorođena kći čiste Valyrianske krvi, usto i jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da se rodila sa svime... no, nije se rodila kao muškarac.

'Morska zmija'

Tu je zatim Steve Toussaint kao Lord Corlys Velaryon, "Morska zmija", Lord kuće Velaryon, Valyrianske krvi stare kao kuća Targaryen. Kao "Morska zmija", najpoznatiji morski pustolovac u povijesti Westerosa, Lord Corlys izgradio je svoju kuću u bogatstvo veće i od Lannistera, s najvećom mornaricom na svijetu.

Eve Best igra princezu Rhaenys Targaryen, jahačicu zmajeva i ženu lorda Corlysa Velaryona, "Kraljicu koja nikad nije bila". Preskočio ju je red za prijestolje na Velikom vijeću jer im se više svidio njen rođak Viserys - samo zato što je muškarac.

Fabien Frankel je Sir Criston Cole, Dornskog porijekla, pučki sin sluge lorda Blackhavena. Cole nema prava ni na titulu ni na zemlju, posjeduje samo svoju čast i nadnaravne vještine s mačem.

Sonoya Mizuno kao Mysaria, koja je u Westeros došla praznih ruku, prodana više puta nego što se sjeća. Mogla se pokoriti, ali umjesto toga postala je najpouzdanija -- i najnevjerojatnija - saveznica princa Daemona Targaryena, prijestolonasljednika.

Među glavnim likovima je još Rhys Ifans kao Otto Hightower. Kraljeva ruka, Ser Otto vjerno i odano uslužuje i kralja i kraljevstvo. Kako on vidi, kraljevstvu je najveća prijetnja kraljev brat Daemon i njegova uloga nasljednika prijestolja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:46