‘ERAS TOUR‘

Evo kako prolazi novi koncertni film Taylor Swift: Hoće li nadmašiti trenutačne rekordere?

Tijekom svog debitantskog vikenda je stigao na više od 3850 kina diljem SAD-a

Taylor Swift

 Matt Winkelmeyer/Getty Images/Profimedia/Matt Winkelmeyer/getty Images/profimedia

Prema filmskom distributeru AMC Entertainmentu, koncertni film "Eras Tour" pjevačice Taylor Swift zaradio je između 95 i 97 milijuna dolara tijekom premijernog vikenda.

Kako piše CNBC, to je "koncertni film" s najvećom zaradom svih vremena, a procjenjuje se da je film tijekom vikenda posjetilo oko 4,8 milijuna ljudi. Naime, premašio je 29,5 milijuna dolara koliko je zaradio koncertni film Justina Biebera pod nazivom "Justin Bieber: Never Say Never" u prva tri dana prikazivanja 2011. godine.

Doduše, analitičari kino blagajni tvrdili su da će na domaćem tržištu zarada tijekom vikenda iznositi između 100 i 140 milijuna dolara, no film nije ispunio njihova očekivanja.

- Uspjeh filma je neupitan, unatoč izazovima i predviđanjima što bi mogao postići - rekao je Shawn Robbins, glavni analitičar za BoxOffice.com.

- Swift i njezini obožavatelji bi trebali slaviti odlične rezultate - ističe Robbins.

image

Predvorja kina u Americi

Valerie Macon/Afp

"Eras Tour" je također najrasprostranjeniji koncertni film u povijesti, koji je tijekom svog debitantskog vikenda stigao na više od 3850 kino platna u SAD-u.

Službeni zbroj rezultata u ponedjeljak će otkriti je li Swift osigurala najbolji rezultat na kino blagajnama u povijesti mjeseca listopada, koje trenutno drži "Joker" iz 2019. godine (96,2 milijuna dolara). Također, ovo je šesti ili sedmi najveći debitantski vikend u 2023. godini.

U početku se nagađalo da je Swift samo u petak mogla zaraditi između 40 i 60 milijuna dolara, a na putu do kraja prvog vikenda čak i 150 milijuna dolara. Film je u petak zaradio 39 milijuna dolara, malo manje od predviđenog iznosa.

- Swiftina reputacija i prirodna pojava zaslužni su za veliki interes publike za film i sigurno su pridonijeli nekim prenapuhanim očekivanjima - rekao je Paul Dergarabedian, viši medijski analitičar u Comscoreu, no ističe kako te brojke ne bi trebale "umanjiti uspjeh" ovog filma.

image

Taylor Swift

Matt Winkelmeyer/Getty Images Via Afp

Podaci o rezultatima s međunarodnih kino blagajni nisu bili odmah dostupni u nedjelju, ali uz solidno otvaranje, velika su očekivanja da bi film mogao premašiti globalnu zaradu od 262,5 milijuna dolara filma “This is It" Michaela Jacksona iz 2009. godine.

Inače, film Taylor Swift igra samo vikendom u kinima, tako da će usporedbe s drugim izdanjima biti malo teže izvesti.

- Izvještaji o spektakularnom iskustvu u kinima dobar su znak za dugoročnost filma i jamče da će on lako nadmašiti iznos od 100 milijuna dolara na domaćem tržištu - dodao je Dergarabedian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 10:17