JOOST KLEIN

Eurosong drama ide dalje: Oglasio se tužitelj, izbačeni Nizozemac traži da policija ispita još ljudi

Traži da se ispitivanja provedu u Nizozemskoj, iz čega se može naslutiti kako smatra da je švedska policija ovaj slučaj dosad vodila pristrano

Joost Klein, Nizozemska

 Jessica Gow/Afp

Joostu Kleinu nije lako palo to što su ga organizatori Eurosonga zbog, kako su priopćili, nedoličnog ponašanja i prijetnji švedskoj fotografkinji par sati prije finala izbacili iz natjecanja. Nizozemski pjevač, čija je skladba ‘Europapa" slovila za jednog od favorita natjecanja od početka skandala, nijekao je da je agresivno nasrnuo na ženu koja ga je poželjela fotografirali. Njegov odvjetnik tvrdi da je za sve kriva fotografkinja koja je pjevača baš htjela snimiti po izlasku s bine, iako je ranije bilo striktno dogovoreno da se to neće raditi.

Danas, dva tjedna po završetku Eurosonga, nizozemski mediji pišu kako je Joost Klein zatražio da se ispitaju dodatni svjedoci nemilog događaja. Uz to, traži da se ispitivanja provedu u Nizozemskoj, iz čega se može naslutiti kako smatra da je švedska policija ovaj slučaj dosad vodila pristrano.

image

Joost Klein, Nizozemska

Tt News Agency/alamy/alamy/profimedia/Tt News Agency/alamy/alamy/profimedia

Za nizozemske medije progovorio je i Fredrik Jonsson iz Švedske, pod čijom je ingerencijom slučaj pjevača izbačenog s Eurosonga. Jonsson u prvoj objavi oprezno kaže da nije siguran hoće li se moći provesti dodatna ispitivanja i to u Nizozemskoj, te upozorava kako bi ovo moglo usporiti zaključivanje cijelog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 14:58